

MATTI MATIKAINEN
Mäkelä: Ovatko perussuomalaiset muuttuneet?
KOLUMNI Julkisuudessa väitetään usein, että perussuomalaiset olisivat muuttuneet vuoden 2017 puoluekokouksen henkilövalintojen tai sen jälkeisten eduskuntaryhmää verottaneiden loikkausten myötä. Näin sanovat toki poliittiset vastustajat tarkoituksella, mutta joskus myös politiikan toimittajat tai muut ulkopuoliset tarkkailijat. Onko näille puheille todellisuudessa katetta?
Puolueen kyvyn ja halun puolustaa tavoitteitaan sekä äänestäjiensä tahtoa oli pakkokin muuttua. Äänestäjien pettymys entisen puoluejohdon harjoittamaan hallituspolitiikkaan tuli selvääkin selvemmin esille gallupien romahduksesta ja kuntavaalien 2017 tuloksesta. Johto piti vaihtaa, ryhti palauttaa ja aloittaa valtava urakka luottamuksen palauttamiseksi.
Tämä muutos näkyy erityisesti perussuomalaisten johtamiskulttuurissa ja sisäisessä ilmapiirissä. Pois on kuppikuntaisuus ja kyräily, tilalla on hyvä yhteishenki. Puheenjohtaja on enemmän korvana kuin suuna. Enää ei yksi mies yritäkään sanella muille, mitä mieltä saa olla. Enää ei eduskuntaryhmässä päädy mustalle listalle tai joudu erottamisuhan alle, kun on asiakysymyksissä eri mieltä johdon kanssa.
Puolueen ohjelmat ja tavoitteet taas eivät ole muuttuneet. Perussuomalaiset noudattavat ennen vuoden 2015 vaaleja julkaistuja ohjelmia talous-, sosiaali-, koulutus-, turvallisuus-, maaseutu-, maahanmuutto- ja kielipolitiikasta. Tavoite- ja ohjelmatyö menee omia raiteitaan, puolueen jäseniä ja käytännön tekijöitä kuullen. Olen itsekin mukana ohjelmien jatkosuunnittelussa eduskuntaryhmässä.
Perussuomalaiset ovat kansallista etua ja sisäistä solidaarisuutta ajava, tavallisen suomalaisen asiaa puolustava puolue. Maahanmuutto- ja EU-politiikan suhteen tarjoamme ainoan uskottavan vaihtoehdon, muiden puolueiden laulaessa keskenään samat laulut. Sen lisäksi perussuomalaisilla on tarjota vastauksia ja ratkaisuja kaikkiin muihinkin kansalaisia kiinnostaviin ja koskettaviin kysymyksiin.
Jani Mäkelä
kansanedustaja (ps.)
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mäkelä: ”Maailman jäteongelmat eivät ratkea, jos Suomessa käytäisiin tunteenomaisesti kieltämään muovipusseja”

Mäkelä tyrmää ministeri Mykkäsen haaveet pakolaiskiintiön kasvattamisesta: Typeryyttä – ei estä ketään hakemasta turvapaikkaa rajalla

Jani Mäkelä: Suomalainen omakotiasuja maksaa maailmoja syleilevän ilmastopolitiikan kustannukset
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää