Perussuomalainen kansanedustaja Jani Mäkelä pitää ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen ilmastopoliittisista toimista suomalaiselle omakotiasujalle aiheutuvaa laskua kohtuuttomana.

Suomen Uutiset kertoi aiemmin, miten työmies Matti Putkonen laittaisi ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) totaaliseen matkustuskieltoon. Putkosta ei miellytä se, että aina kun ministeri Tiilikainen käy EU:n ympäristöministereiden kokouksessa, hän tuo matkaltaan uuden ilmastopoliittisen tuliaisen, joka tulee suomalaisille ”sikamaisen kalliiksi”.

Viimeisin hallituksen ilmastoaivoitus on ottaa kotiemme lämmitys EU:n päästökaupan piiriin. Putkosen mukaan tämä tulee rokottamaan erityisesti eläkeläisiä ja nuoria perheitä, jotka asuttavat ns. rintamiestaloja.

Mäkelä: me maksamme muiden laskut

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä on Putkosen kanssa samaa mieltä ympäristöministeri Tiilikaisen toimien haitallisuudesta kehäkolmosen ulkopuolella asuvan tavallisen suomalaisen näkökulmasta.

– Taas työnnetään maailmoja syleilevän ilmastopolitiikan hintalappu tavallisen suomalaisen omakotitalossa asuvan kouraan, lappeenrantalaiskansanedustaja sanoo.

– Päästökaupasta hyötyvät itäisen Euroopan maat – taas kerran me maksamme muiden laskut. Eläkeläiset, nuoret ja työssäkäyvät maksavat, Mäkelä jatkaa.

Tämä ei ole Mäkelän mukaan ensimmäinen Suomelle haitallinen asia, jota Tiilikainen on esittänyt. Mäkelän mielestä koko Pariisin sopimus tavoitteineen on Suomelle kohtuuton ja vahingollinen.

– Ympäristöasiansa hyvin hoitanutta maatamme rankaistaan jatkuvasti lisää, samaan aikaan enemmän saastuttavat voivat saastuttaa kaikessa rauhassa.

Keskusta toimii maakuntien asukkaita vastaan

Mäkelä on huolissaan siitä, että keskusta toimii jostain syystä maakuntien asukkaita vastaan.

– Jätevesiasetus toi monelle ison laskun jätevesiremontista jo vuosia sitten – rahat niistä käärivät jopa keskustan johtopoliitikkojen omistamat firmat, Mäkelä sanoo.

Jätevesiasetus ei vieläkään ole täysin voimassa, joten Mäkelä pelkää, että reilun vuoden kuluessa useat omakotiasujat saavat odottamattoman laskun sen johdosta.

Kansanedustaja Jani Mäkelän mielestä asumista tulisi suorastaan halpuuttaa. Hän kertoo, että perussuomalaisten esityksen mukaan muun muassa lämmityspolttoaineiden veronkorotus tulisi perua ja jakeluyhtiöiden sähkön siirtohinnoista ottamille voitolle tulisi asettaa uusi, entistä tiukempi katto.

– Asuminen on perustarve, johon kaikilla on oltava varaa, Mäkelä kiteyttää.

SUOMEN UUTISET