Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mielestä maahanmuuttokriisi voitaisiin ratkaista kasvattamalla pakolaiskiintiötä merkittävästi. Ihmisiä otettaisiin Suomeen suoraan lähtömaiden tai naapurimaiden leireiltä niin, että heidän turvapaikkakäsittelynsä olisi jo tehty siellä.

– Mitä tämä ratkaisee? Millä tavoin ihmisten ottaminen leireiltä vähentäisi, saatikka kokonaan estäisi, spontaanin turvapaikanhaun? Jos näiden kasvatetun kiintiön mukana tulleiden pakolaisten lisäksi maahan ilmestyy rajalle porukkaa sanomaan taikasanan ”asyl”, niin mitä tehdään? perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä kysyy.

– Jos vastaus on se, että siirretään heidät takaisin leireille odottamaan käsittelyä, niin miten tämä käytännössä ajateltiin tehdä, kun edes lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneita ei meinata pystyä palauttamaan?

Suurin osa siirtolaisia

Mäkelä huomauttaa, että suurin osa maailmalla liikkeellä olevista siirtolaisista ei ole ensisijaisesti (tai jopa ollenkaan) suojelun tarpeessa, vaan hakemassa parempaa elämää.

– Nuoria miehiä onnea onkimassa. Mitä solidaarisuutta he tuntisivat jonkin toisen maan (tai edes omansa) pakolaisia kohtaan, että jättäisivät pyrkimättä rajan yli Eurooppaan koettamaan onneaan – koska (ehkä) ovat lukeneet mediasta Suomen ottaneen enemmän pakolaisia? Anteeksi nyt vaan, minusta tämä kuulostaa typeryydeltä, Mäkelä kirjoittaa Facebookissa.

SUOMEN UUTISET