Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on huolissaan maanantaina sisäministeriksi siirtyvän Kai Mykkäsen (kok.) kannanotoista. Mykkänen olisi valmis ottamaan jopa 10 000 kiintiöpakolaista, kun Suomen pakolaiskiintiö on viime vuosina ollut 750-1 000.

– Suomessa on tällä hetkellä tuhansia laittomasti maassa olevia. Lisäksi hallitus on antanut kunnille miljoonia lisärahoitusta laittomasti maassa olevien palveluihin. Palautussopimusta mm. Irakin kanssa ei ole edelleenkään saatu sovittua, eivätkä voimassaolevat palautussopimukset toimi, perussuomalaisten eduskuntaryhmä huomauttaa.

– Samaan aikaan kokoomuksen ministerin aitiosta tulee tällaisia kannanottoja, joissa näytetään vihreää valoa pakolaismäärien kymmenkertaistamiselle tulevaisuudessa. Tämä ei ole missään olosuhteissa mahdollista Suomelle.

Väärää viestiä maailmalle

Perussuomalaiset painottavat, että ennen kuin ihmisten kulkeminen pitikin Eurooppaa on ratkaistu ja laiton maahanmuutto saatu hallintaan ei ole vastuullista antaa tällaisia lausuntoja – etenkään tulevalta sisäministeriltä, joka vastaa maahanmuutosta.

– Tällaiset viestit lisäävät vetovoimatekijöitä saapua Suomeen. Ne välittävät väärää viestiä maailmalle, että tänne kannattaa lähteä, koska haluamme merkittävästi lisää pakolaisia. Missä näin on päätetty?

– Olemme saaneet kansalaisten huolestuneita viestejä asiasta ja joutuneet rauhoittelemaan ihmisiä. Joskaan emme voi olla varmoja, ettei kokoomus hallituskumppaneidensa kanssa lähde ajamaan asiaa, perussuomalaiset kansanedustajat toteavat.

SUOMEN UUTISET