Perussuomalaiset kysyivät tänään eduskunnan kyselytunnilla hallituksen EU-politiikasta. EU:n komissio on ehdottanut Euroopan vakausmekanismin muuttamista Euroopan valuuttarahastoksi, joka olisi perussuomalaisten mielestä askel kohti liittovaltiota.

– Suomi ei voisi enää itsenäisesti päättää tukipakettien myöntämisestä tai kieltämisestä. Taas kerran suomalaisille kuuluvaa itsenäistä päätöksentekovaltaa ollaan riistämässä EU-eliitin käsiin! kansanedustaja Jani Mäkelä huomautti.

– Nyt Suomen täytyy etsiä ne maat, joiden kanssa yhteistyössä tämä on torjuttavissa, Mäkelä jatkoi.

Maksujen lisäystä voidaan harkita

Perussuomalaiset kysyivät, aikooko hallitus torjua suunnitelmat EU:n liittovaltiokehityksestä ja euroalueen valuuttarahaston perustamisesta.

Eduskuntaryhmä piti EU:n nykyistä suuntaa selvänä ja huomautti, että hallituksen suunnalta on vihjailtu, että Brexitin myötä Suomen on varauduttava nettomaksuosuutensa kasvuun.

– Valtiovarainministeri on sanonut, että maksujen lisäystä voidaan harkita. Tehän, arvoisa ministeri Orpo, olette puhuneet siitä, kuinka veronmaksajien rahoja ei voi levitellä miten sattuu. Nytkö kuitenkin Eurooppaan voi? Mäkelä sivalsi.

”Pitää olla neuvotteluvaraa”

Pääministeri vastasi, ettei Sipilä Suomi ole valmis täyttämään brexitin luomaa 12 miljardin euron rahoitusvajetta, mutta jonkun verran pitää olla neuvotteluvaraa.

Pääministeri lisäsi, ettei Suomi ei ole perustamassa liittovaliota. Valuuttarahasto on kuitenkin hänen mukaansa keino varautua mahdollisiin kriiseihin tulevaisuudessa, koska euroalueen tulee olla vahvempi.

SUOMEN UUTISET