Vaikka äänestäisi kuinka järkevää kokoomuslaista tahansa, käytännössä ääni menee vihreälle maahanmuuttopolitiikalle. Näin kommentoi Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kokoomuksen sisäministeri Kai Mykkäsen ehdotusta nostaa pakolaiskiintiö kymmeneen tuhanteen vuodessa.

Jussi Halla-aho kirjoitti aiemmin, että kokoomuksesta on maahanmuuttokysymyksissä tullut kummajainen eurooppalaisten konservatiivipuolueiden joukossa. Kokoomuksen sisarpuolueet Euroopassa vetävät joko nuivaa (Saksa, Ruotsi, Alankomaat, Itävalta, Norja) tai todella nuivaa (Unkari, Tanska) linjaa.

Jopa eurooppalaiset sosiaalidemokraatit ovat pääsääntöisesti tiukemmalla kannalla kuin Suomen kokoomus, hämmästelee Halla-aho nyt Facebookissa.

Suomen Uutiset kirjoitti viikko sitten Tanskan sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Mette Frederiksenin ehdotuksesta lähettää turvapaikanhakijat kolmanteen maahan, esimerkiksi Pohjois-Afrikkaan, turvapaikkakäsittelyn ajaksi.

– Siirtolaisinvaasion myötä useimmat eurooppalaiset maat ovat osallistuneet minimaalisesti tai eivät lainkaan turvapaikanhakijoiden sisäisiin siirtoihin, ja esimerkiksi Tanska on lopettanut kiintiöpakolaisten vastaanottamisen kokonaan, Halla-aho totesi Facebook-seinällään.

– Tämä on vastuullista politiikkaa, koska tulijoiden kokonaismäärä on sopeutettava käytettävissä oleviin resursseihin.

Kokoomus kaksilla rattailla

Kokoomuksen suosio perustuu Halla-ahon mukaan ”onnistuneeseen moniajoon”.

– Vaaleissa kokoomuksella on tarjolla aivan jokaiselle jotakin, myös maahanmuuttorealisteja. Puolueen merkittävissä tehtävissä StubbinOrpon linjalla on kuitenkin täydellinen hegemonia, Halla-aho väittää.

– Lopputulos on, että vaikka kuinka äänestäisit järkevää kokoomuslaista, annat käytännössä äänen vihreälle maahanmuuttopolitiikalle.

Suomen Uutiset