Kokoomuspoliitikot ovat viime aikoina jaelleet innokkaasti neuvojaan suomalaisille köyhille. Tällä kertaa vuorossa on puolueen lainsäädäntösihteeri, kaupunginvaltuutettu Otto Meri.

– Ilmainen neuvo kaikille perinnän aiheuttamien vaikeuksien kanssa painiville: laskut kannattaa maksaa ajoissa. Ei se sen kummempaa ole, Meri neuvoo Twitterissä.

– Mitäpä tähän sanoisi? Ehkä osuvinta olisi siteerata erästä toista viime aikoina julkisuudessa lausunnoillaan mainetta niittänyttä kykypuolueen edustajaa ja todeta lakonisesti: ”Kuule, kaikilla meillä on rajoitteemme”, perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä kommentoi Meren ulostuloa Facebookissa.

Mäkelä viittaa kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koskeen, joka opasti helsinkiläistä pitkäaikaistyötöntä myymään osaamistaan ja tuottamaan lisäarvoa, vaikka tällä on useita sairauksia.

– Jos nyt tähän ihan sitä ultimaalista viisautta haetaan, niin kyllähän tuo laskujen aikanaan maksaminen on pirun hyvä idea normaalitilanteessa – niin ei joudu ongelmiin. Kyse on enemmän siitä, onko viisasta neuvoa ripulin kourissa olevaa, että kannattaa välttää eritrealaista tuoresalaattia, Mäkelä toteaa.

SUOMEN UUTISET