Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi Iltalehden Susanne Päivärinnan haastattelussa (16.5.), että hallituksesta pihalle heitetyillä perussuomalaisilla ei ole asiaa tulla päättämään Suomen asioista, jos kokoomus on uudessa hallituksessa.

Nyt myös kokoomuksen Turun kesäkuun puoluekokoukselle on tehty aloite, jolla vaaditaan linjausta, ettei kokoomus jatkossakaan tule tekemään hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Halventaa demokratiaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri pitää tällaisia lausuntoja ja aloitteita demokratiaa halventavina.

– Perussuomalaiset on normaali laillinen puolue, joka tuo keskusteluun rohkeasti yhteiskunnan epäkohdat ja keskustelee niistä eikä turhia hyssyttele.

– Meistä saa olla pitämättä tai olla eri mieltä asioista, mutta eiköhän yhteistyöstä kieltäytyminen ole naurettavaa liioittelua. Kokoomus esiintyy hienona puolueena, joka on osaava, sivistynyt ja ns. parempien ihmisten puolue. Tämäkö on sivistynyttä, kun perussuomalaisten kanssa ei voida olla samoissa pöydissä?

SUOMEN UUTISET