Suomen Uutiset kertoi eilen Petteri Orpon eriskummallisesta heitosta, jolla hän perusteli hallituksen hajoamista kesällä 2016. Orpo totesi torstaina sotekeskustelun yhteydessä perussuomalaisten Leena Merelle, että ”teitä ei pystynyt riittävästi paimentamaan, ja nyt te ette olekaan enää mukana.” Meri jatkoi asian pohtimista tänään.

– Petteri Orpo sanoi eilen, että sote-esitys on hyvä. Kysyin häneltä, että jos tämä on hyvä esitys, minkä takia te paimennatte omia edustajianne tämän esityksen taakse? Hän vastasi minulle, että teitä perussuomalaisia ei voinut paimentaa, ja tämän takia lensimme hallituksesta ulos, Leena Meri kertoo Suomen Uutisten videohaastattelussa perjantaina.

– Aika mielenkiintoista. Eikös se ollutkaan arvopohja, jonka takia emme kelvanneet hallitukselle?


Jussi Halla-aho ja Leena Meri käyvät läpi soten kipukohtia. Paimentamis- ja arvopohja-asia löytyvät videon kohdasta 2min 5 sek.

Sipilä ja Orpo painottivat kesän 2017 pidetyssä tiedotustilaisuudessa, naurettavuuksiin saakka sitä, että ”hallitus on kaatumassa nimenomaan arvopohjaan.”

Iltalehden Susanne Päivärinta irvaili tynkähallituksen arvopohjapuheelle twitterissä julkaisemallaan videolla. Mäiske alkaa 23 sekunnin kohdalla.

SUOMEN UUTISET