Valtioneuvoston selonteko sisäisestä turvallisuudesta on valmistunut. Se tulee eduskunnan käsittelyyn ensi tiistaina.

– Kun edellinen eduskunta edellytti valtioneuvostolta sisäisen turvallisuuden selontekoa, se tehtiin toisenlaisessa turvallisuustilanteessa kuin nyt eletään. Turvallisuuteen liittyvät haasteet ovat nyt erityisen ajankohtaisia, toteaa hallintovaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Mattila.

Maailman kriisit vaikuttavat

Sisäisen turvallisuuden selonteon laatimista aikaistettiin ja päätös oli oikea. Maailman kriisit vaikuttavat voimakkaasti myös Suomeen. Viime vuonna Suomi vastaanotti EU-maista neljänneksi eniten turvapaikanhakijoita. Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ympäristössä on tapahtunut huolestuttavia muutoksia, joista esimerkkinä Euroopassa viime aikoina tapahtuneet terrori-iskut.

– Sisäisen turvallisuuden strategian tulee olla työkalu, jonka avulla meidän päättäjien on mahdollista huolehtia kansalaisten turvallisuudesta. Se ei ole suunnitelma, joka kertoo vähennettävien virkamiesten määrän, painottaa Mattila.

– Haluamme pysyä maailman turvallisimpana maana. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan ja puolustuspolitiikan lisäksi tarvitaan laaja näkemys kokonaisturvallisuudesta, ja sen on perustuttava tosiasioihin.

SUOMEN UUTISET