MIELIPIDE Keskustelimme tänä aamuna kokoomuksen Juhana Vartiaisen ja demareiden Sanna Marinin kanssa Yle Radion Ykkösaamussa. Vartiainen ja Marin jatkoivat perussuomalaisten ja ruotsidemokraattien paheksumistaan, kuten aina.

Kokoomuksen Vartiainen pelkäsi, että Ruotsiin tulee vähemmistöhallitus, jota ruotsidemokraatit kiusaa ikävillä asioillaan. Eilen hän sanoi, että ruotsidemokraatit voivat kiristää tulevaa hallitusta. Siis mitä?

Ruotsin kansasta liki 18 prosenttia antoi äänensä ruotsidemokraateille. Ilmeisesti siis ikävä kansa äänesti taas väärin ja kiusaa näin vanhoja puolueita. Vanhat puolueet eivät saakaan tehdä rauhassa omaa politiikkaansa.

Vartiainen ja Marin toivoivat uudenlaista blokkia Ruotsin kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien välille. Näin suurin vaalivoittaja voitaisiin taas jättää huomiotta ja ongelmat lakaista maton alle.

Kansa! Älä siis kiusaa vanhoja puolueita äänestämällä väärin. Itse toivotan ruotsidemokraateille onnea ja olen iloinen, että he ovat tuoneet kansan äänen kuuluviin. Eikö juuri se ole demokratiaa?

Leena Meri
kansanedustaja (ps.)