Järvenpää Perussuomalaisten järjestämiin Ruotsin vaalivalvojaisiin osallistunut kansanedustaja Olli Immonen toivoo ruotsidemokraattien vaalimenestyksen näkyvän myös perussuomalaisten vaalituloksessa ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Suomessa on ollut tapana ottaa mallia Ruotsin puolelta. Otetaan nyt mallia tässäkin asiassa. Pistetään perussuomalaiset nousuun ja laitetaan isänmaan etu ensin.

Ruotsidemokraatit näyttämään kyntensä

Immosta vaalivalvojaisissa jututtanut kaupunginvaltuutettu Arto Luukkanen muistuttaa, että jos ruotsidemokraatteja ei nyt oteta tosissaan, Ruotsissa saattaa tulla uudet vaalit hyvinkin pian ja niissä puolue kaksinkertaistaa jälleen kannatuksensa.

– Blokkipolitiikkaa murtuu Ruotsissa ja nyt täytyy lähteä etsimään uusia vaihtoehtoja. Ruotsidemokraatit pitää päästää valtaan ja näyttämään kyntensä siinä, miten he pystyvät ajamaan kansakunnan etuja ja asiaa, Immonen painottaa.

Median katsottava peiliin

Luukkasen mielestä realismin aika tulee nyt molempiin maihin ja ”asiat otetaan sellaisina kuin ne ovat.”

– Tämä on isku mediallekin, myös Ylelle, jonka on alettava miettimään, tekikö se vääriä analyyseja ja pitäisikö sen muuttaa toimintatapojaan ja olla tasapuolisempi.

– Tätä me perussuomalaiset olemme toitottaneet pidemmän aikaa, että Yle toimisi puolueettomasti ja riippumattomasti, kaikkia poliittisia osapuolia tasapuolisesti kohdellen. Varsinkin näin eduskuntavaalien alla Ylen pitää ottaa itseään niskasta kiinni, Immonen sanoo.

SUOMEN UUTISET