Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo arvioi perussuomalaisten kyselytunnilla, että maahanmuutosta on tulossa yksi tärkeimpiä teemoja ensi kevään eduskuntavaaleissa. – Pinnan alla Suomen politiikassa kuplii jo siihen malliin.

Kansalaiset olivat lähettäneet puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolle kysymyksiä myös koskien sitä, miten Ruotsin valtiopäivävaalien tulos vaikuttaa Suomen politiikkaan.

Ruotsissa kaveripuolueemme ruotsidemokraatit on nousemassa vaalivoittoon. Tuleeko seuraavista Suomen eduskuntavaaleista maahanmuuttovaalit?

– Varmasti tulee. Ensi kevään vaaleihin tulee myös pari muuta kärkiaihetta, joita emme vielä tiedä koska vaalipäivään on vielä kahdeksan kuukautta ja koska maailma muuttuu ja elää niin kovaa vauhtia. Ruotsissakin piti vielä puoli vuotta sitten tulla Nato-vaalit, mutta toisin näyttää käyneen.

– Suomen politiikassa pinnan alla kuplii jo. Maahanmuutosta onkin tulossa yksi tärkeimmistä teemoista kaikille puolueille. Sen huomaa siitä, kuinka hermostuneita monet ovat, koska kaikilla ei substanssi riitä tähän asiaan samalla tavalla kuin meillä riittää, Slunga-Poutsalo sanoo.

Slunga-Poutsalo oli vuonna 2010 yksi nuivan vaalimanifestin allekirjoittajista. Kyseessä oli useiden perussuomalaisten kunnallispoliitikkojen laatima kriittinen maahanmuuttopoliittinen vaaliohjelma, josta osa sisällytettiin sittemmin myös perussuomalaisten vuoden 2011 eduskuntavaaliohjelmaan.

Olet itsekin aikoinaan allekirjoittanut nuivan vaalimanifestin. Oletko edelleen asioista samaa mieltä?

– Totta kai olen, minulla on nuiva vaalimanifesti jopa omalla seinälläni. Maahanmuuttopoliittiset pääteemat ovat siinä aivan samat, jotka ne ovat yhä edelleen. Valitettavasti näin, koska asioita ei ole vielä saatu tarpeeksi aikaan.

Miten perussuomalaiset voi tavoittaa uusia äänestäjiä, kun mediassa on blokki. Miten voimme houkutella äänestäjiä kuuntelemaan ja lukemaan puolueen edustajien kannanottoja suoraan ilman, että valtamedia suodattaa ja hämärtää viestin?

– Esimerkiksi tällaisen oman ohjelmatuotannon kautta. Toisaalta, jo ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja olimme samassa tilanteessa: olimme pieni puolue joka oli pyrkimässä johonkin. Kentällä kyllä väreili, mutta perussuomalaisten sanoma ei jakautunut tasaisesti mediassa.

– Tuolloin saimme kyllä puolueen kantaa esille joissakin isoissa poliittisissa kysymyksissä, mutta jäsenistö oli pääasiassa se, joka huolehti puolueen sanoman levittämisestä eteenpäin, jolloin toritapahtumissa jaettiin vaalimateriaalia ja lehtiä. Vaikka tämä tehtiin varsin pienellä budjetilla, jäsenistön intohimo oli jo tuolloin valtava, Slunga-Poutsalo kertoo.

SUOMEN UUTISET