Perussuomalaisille kaikki äänestäjät ovat yhtä tärkeitä. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan kansan syville riveille on luotava toivoa siitä, että politiikalla pystyy vaikuttamaan asioihin.

Kansalaiset lähettivät puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolle myös puolueen profiilia koskevia kysymyksiä, joissa haluttiin tietää, miten perussuomalaisia teemoja voitaisiin viedä entistä laajempien ryhmien tietoisuuteen.

Miten perussuomalaiset voisivat kohottaa profiiliaan muidenkin kuin niin sanottujen ”elämänkoululaisten” silmissä. Puolueen arvoperustalle tuntuisi olevan kansalaisten keskuudessa suurta kysyntää, mutta joskus puoluetta ei oteta vakavasti ja varsinkin sen kannattaminen julkisesti saatetaan kokea riskin ottamisena oman työuran kannalta. Kyse ei ole pelkästään hillotolppalaisten pitkäksi aikaa tuhoamasta uskottavuudesta vaan myös puolueen profiilista. Mitä tälle voidaan tehdä? Pitäisikö kenties ”kasvogalleriaa” laajentaa ja puolueen erilaisia osaavia ihmisiä nostaa enemmän ja monipuolisemmin esille?

– Kysymyksen lopussa taisi olla jo oikea vastaus: osaavia ihmisiä siis olisi tuotava enemmän esille ja heidän tunnettavuuttaan pitää nostaa. Näin täytyy tehdä – ja olemme kyllä jo aika paljon tehneetkin.

Slunga-Poutsalon mukaan ongelma ei ole uusi.

– Tämä kysymys on ollut keskustelunaiheena pitkään, sillä jo aikanaan puhuttiin siitä, kuinka perussuomalaiset on yhden miehen puolue. Sitten kuitenkin se herätti ihmetystä, että eduskuntavaaleissa tämän ”yhden miehen” takana lopulta oli massiivinen joukko ihmisiä, jotka saivat paljon ääniä.

Kansan syviä rivejä ei unohdeta

Slunga-Poutsalo sanoo, että perussuomalaiset eivät koskaan unohda kansan syviä rivejä.

– Meidän täytyy huomioida nekin, joilla ehkä on takana se ”elämän kova koulu”. Heidän äänensä on vaalipäivänä yhtä tärkeä kuin kenen tahansa. Meidän täytyy tuoda heille toivoa siitä, että politiikalla pystyy yhä vaikuttamaan asioihin. Mielestäni on jopa etu, että he kokevat perussuomalaiset omaksi puolueekseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö puolueen henkilökategoriaa voi laajentaa.

Puoluetoimisto kuvastaa kenttää

Puoluesihteeri huomauttaa, kuinka perussuomalaisista löytyy jo nyt kaikenlaisia ihmisiä, jotka ovat tulleet mukaan puolueen toimintaan hyvin erilaisista lähtökohdista.

– Sen huomaa jo puoluetoimistolla: meillä on siellä kaikenlaisia ihmisiä, joilla on myös ihan erilainen koulutustausta. Se on se perussuomalainen kattaus. Meille mahtuvat kaikki mukaan, niin tohtorit kuin myös ne, jotka ovat käyneet elämän kovan koulun.

SUOMEN UUTISET