

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson tuuletti puolueensa vaalivoittoa. / LEHTIKUVA
Raatikainen: Ihmiset Ruotsissa ovat viimein alkaneet herätä haittamaahanmuuton vaikutuksiin
Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen on erittäin tyytyväinen ruotsidemokraattien vaalimenestykseen ja melkein 18 prosentin kannatukseen.
– Ihmiset Ruotsissa ovat viimein alkaneet herätä haittamaahanmuuton vaikutuksiin, Raatikainen toteaa.
Hän toivoo, että Ruotsissa kunnioitetaan demokratiaa ja muut puolueet ymmärtävät, että ruotsidemokraattien kanssa on tehtävä yhteistyötä.
– Oikeusvaltio ei voi sivuuttaa tällaista tulosta. Tavalliset ruotsalaiset ovat osoittaneet tahtotilansa.
Vain perussuomalaiset voi pysäyttää kielteisen kehityksen
Raatikaisen mielestä on selvää, että se mitä Ruotsissa tapahtuu, heijastuu myös Suomeen.
– Suomessa on samoja haittamaahanmuuton ongelmia kuin Ruotsissa, vaikka niin pitkällä ei vielä olla, että satoja autoja poltettaisiin. Ikäviä merkkejä on jo kuitenkin näkyvissä; alueiden eriytymistä, kasvavaa rikollisuutta ja ympäristön muuttumista turvattomaksi.
– Suomella on vielä aikaa pysäyttää tämä kielteisen kehityksen kierre, mutta se ei tapahdu kuin äänestämällä perussuomalaisia, joka on ainoa aidosti haittamaahanmuuttoa vastustava puolue, Raatikainen muistuttaa.
Kannatuksen lasku ajaa kriittisempiin vaalipuheisiin
Raatikaisen mukaan ruotsidemokraattien menestyksen ja muiden suurten puolueiden kannatuksen laskun myötä Suomessa tullaan todennäköisesti kuulemaan eri puolueilta astetta maahanmuuttokriittisempää vaalipuhetta.
– Tässä kohtaa äänestäjien tulee muistaa, ketkä ovat jo vuosia varoittaneet haittamaahanmuuton vaikutuksista ja ketkä haluavat aidosti tehdä asialle jotakin. Vain ja ainoastaan perussuomalaiset.
Raatikainen onnittelee ruotsalaisia viisaasta äänestämisestä ja toivottaa onnea sekä menestystä ruotsidemokraateille.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsidemokraattien vaalilipukkeita puuttui Göteborgissa, oliko tarkoitus sabotoida vaaleja? – Halla-aho: Olen huolissani ruotsalaisen demokratian tilasta

Immonen ja Luukkanen: Ruotsidemokraattien menestys isku medialle

Halla-aho: Ruotsidemokraateilla loistava tilaisuus vaikuttaa politiikkaan, oli se mukana seuraavassa hallituksessa tai ei

Huhtasaari: Perussuomalaiset rakentaa ruotsidemokraattien kanssa isänmaallista Europpaa

Kolumni: Uusi alku kansankodille?

Halla-aho Ylellä: Suomessa ja Ruotsissa on melko samanlaiset yhteiskunnat ja maahanmuuton ongelmat

Raatikainen: EU:ssa rynnitään kohti liittovaltiota – ”Kansallisvaltioilta viedään tuhkatkin pesästä’
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.