Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen on erittäin tyytyväinen ruotsidemokraattien vaalimenestykseen ja melkein 18 prosentin kannatukseen.

– Ihmiset Ruotsissa ovat viimein alkaneet herätä haittamaahanmuuton vaikutuksiin, Raatikainen toteaa.

Hän toivoo, että Ruotsissa kunnioitetaan demokratiaa ja muut puolueet ymmärtävät, että ruotsidemokraattien kanssa on tehtävä yhteistyötä.

– Oikeusvaltio ei voi sivuuttaa tällaista tulosta. Tavalliset ruotsalaiset ovat osoittaneet tahtotilansa.

Vain perussuomalaiset voi pysäyttää kielteisen kehityksen

Raatikaisen mielestä on selvää, että se mitä Ruotsissa tapahtuu, heijastuu myös Suomeen.

– Suomessa on samoja haittamaahanmuuton ongelmia kuin Ruotsissa, vaikka niin pitkällä ei vielä olla, että satoja autoja poltettaisiin. Ikäviä merkkejä on jo kuitenkin näkyvissä; alueiden eriytymistä, kasvavaa rikollisuutta ja ympäristön muuttumista turvattomaksi.

– Suomella on vielä aikaa pysäyttää tämä kielteisen kehityksen kierre, mutta se ei tapahdu kuin äänestämällä perussuomalaisia, joka on ainoa aidosti haittamaahanmuuttoa vastustava puolue, Raatikainen muistuttaa.

Kannatuksen lasku ajaa kriittisempiin vaalipuheisiin

Raatikaisen mukaan ruotsidemokraattien menestyksen ja muiden suurten puolueiden kannatuksen laskun myötä Suomessa tullaan todennäköisesti kuulemaan eri puolueilta astetta maahanmuuttokriittisempää vaalipuhetta.

– Tässä kohtaa äänestäjien tulee muistaa, ketkä ovat jo vuosia varoittaneet haittamaahanmuuton vaikutuksista ja ketkä haluavat aidosti tehdä asialle jotakin. Vain ja ainoastaan perussuomalaiset.

Raatikainen onnittelee ruotsalaisia viisaasta äänestämisestä ja toivottaa onnea sekä menestystä ruotsidemokraateille.

SUOMEN UUTISET