Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri ei ymmärrä vaatimuksia, joiden mukaan oikeus vaihtaa sukupuolta tulisi ulottaa myös alaikäisiin ja leikkauksia tulisi tukea valtion varoin.

– Olen saanut kansanedustajana ollessani aiheesta postia. Miksi valtiovalta ja verovarat on sotkettu tähän? Jokainen aikuinen voi tehdä kehollaan mitä haluaa, mutta OMILLA rahoilla ja ilman erityiskohtelua ja erityislainsäädäntöä, Meri kirjoittaa blogissaan.

– Karrikoiden voisi kysyä, että entä ihminen, joka on tatuoinut itsensä? Olisiko laki tatuoiduista ihmisistä tarpeen, koska heilläkin voi olla omia erityistarpeita? Entä nudistit? Yhteiskunta ”pakottaa” heidät laittamaan vaatteet päälle muualla kuin kotona.

Ei kuulu valtion ydintehtäviin

Verovaroja tulisi käyttää ensisijaisesti valtion ydintehtävien hoitamiseen. Meren mielestä tämä on hämärtynyt viime aikoina. Myös alaikäisten sukupuolen korjausleikkausten kanssa liikutaan harmaalla vyöhykkeellä.

– On ihmisiä, joiden sukupuoli syntyessään on epäselvä ja näitä tilanteita varten on hyvä, että vanhempien kanssa voidaan lähteä valitsemaan määräävä sukupuoli. Muuten haluan, että alaikäisiä ei sotketa asiaan ja odotetaan, että ihminen on aikuinen ja tarpeeksi kehittynyt päättämään tällaisista asioista, Meri painottaa.

SUOMEN UUTISET