

MATTI MATIKAINEN
Meri: Alaikäisen ei pidä antaa päättää omasta sukupuolestaan
Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri ei ymmärrä vaatimuksia, joiden mukaan oikeus vaihtaa sukupuolta tulisi ulottaa myös alaikäisiin ja leikkauksia tulisi tukea valtion varoin.
– Olen saanut kansanedustajana ollessani aiheesta postia. Miksi valtiovalta ja verovarat on sotkettu tähän? Jokainen aikuinen voi tehdä kehollaan mitä haluaa, mutta OMILLA rahoilla ja ilman erityiskohtelua ja erityislainsäädäntöä, Meri kirjoittaa blogissaan.
– Karrikoiden voisi kysyä, että entä ihminen, joka on tatuoinut itsensä? Olisiko laki tatuoiduista ihmisistä tarpeen, koska heilläkin voi olla omia erityistarpeita? Entä nudistit? Yhteiskunta ”pakottaa” heidät laittamaan vaatteet päälle muualla kuin kotona.
Ei kuulu valtion ydintehtäviin
Verovaroja tulisi käyttää ensisijaisesti valtion ydintehtävien hoitamiseen. Meren mielestä tämä on hämärtynyt viime aikoina. Myös alaikäisten sukupuolen korjausleikkausten kanssa liikutaan harmaalla vyöhykkeellä.
– On ihmisiä, joiden sukupuoli syntyessään on epäselvä ja näitä tilanteita varten on hyvä, että vanhempien kanssa voidaan lähteä valitsemaan määräävä sukupuoli. Muuten haluan, että alaikäisiä ei sotketa asiaan ja odotetaan, että ihminen on aikuinen ja tarpeeksi kehittynyt päättämään tällaisista asioista, Meri painottaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- erityiskohtelu valtion ydintehtävät leikkaus sukupuolenkorjaus verovarat alaikäiset Leena Meri perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sukupuolentutkimus ei ole tiedettä – Norja lakkasi rahoittamasta akateemista huuhaata tv-dokumentista syntyneen kohun jälkeen

Amnesty levittää poliittista propagandaa kouluissa: Valjasti oppilaat vetoamaan pääministeriin translain puolesta

Sukupuolen vaihtaminen voi maksaa kymmeniä tuhansia euroja – Kela korvaa suuren osan kuluista
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.
