Julkisuudessa on viime aikoina keskusteltu ex-kansanedustajien sopeutumiseläkkeistä ja siitä, kuinka monet nostavat samaan aikaan erilaisia palkkioita työstään. Viimeisimpänä esimerkkinä ex-kansanedustaja (IL 27.11.2017), joka nostaa sopeutumiseläkettä ja työskentelee lääkärinä laskuttaen työstään oman yrityksensä kautta.

KEVA:n mukaan ex-kansanedustaja (kok.) on nostanut eduskunnasta pudonneiden kansanedustajien sopeutumiseläkettä yhtäjaksoisesti huhtikuusta 2011 eli kuusi vuotta ja seitsemän kuukautta. Näitä esimerkkejä on ollut kuluvana syksynä muitakin.

– Muilta odotetaan talkoohenkeä vyön kiristykseen ja sitten löytyy näitä virityksiä, joilla turvataan sekä sopeutumiseläke että palkkiot työstä, ihmettelee perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Ex-kansanedustajat mukaan talkoisiin

Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto teki lakialoitteen jo viime vuonna sopeutumiseläkettä nauttivien ex-kansanedustajien eläkkeiden poistamiseksi.

Lehto totesi, että kansalaiset joutuvat osallistumaan kansantaloutemme säästötalkoisiin monin eri tavoin, joten olisi kohtuullista ja oikeudenmukaista, että nämä erityisasemassa olevat, erityiseduista nauttivat ex-kansanedustajatkin osallistuisivat omalta osaltaan yhteisiin talkoisiin. Asia ei ole edennyt.

– Koska asia ei ole edennyt, tein tänään kirjallisen kysymyksen hallitukselle siitä, mitä se aikoo tehdä tämä eriarvoisuuden poistamiseksi, Meri kertoo.

SUOMEN UUTISET