Sukupuoliyhteys eläimen kanssa tulee vihdoin rangaistavaksi teoksi.

– Ehdotukseni, jonka esitin lakialoitteessani kolme vuotta sitten, on mennyt perille, toteaa perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Nyt sukupuoliyhteys eläimen kanssa on Suomessa rangaistavaa vain, jos toiminta on julmaa tai aiheuttaa eläimelle tarpeetonta kärsimystä, kipua tai tuskaa. Sukupuoliyhteys eläimeen ei siis ole rangaistavaa pelkkänä tekona.

Vastaa ihmisten moraali- ja oikeustajua

Rikosoikeudellista vastuuta ei synny, ellei pystyä osoittamaan, että eläin on kokenut kärsimystä, kipua tai tuskaa.

– Mutta miten tämä edes todettaisiin, koska eläintä ei voi haastatella? Se, että tapahtunutta vahinkoa ei pystytä osoittamaan, ei kuitenkaan tarkoita, että vahinkoa ei olisi tapahtunut, Meri painottaa.

– Tein lakialoitteen vuonna 2015, jossa esitin, että sukupuoliyhteys eläimen kanssa olisi aina rangaistavaa. Tämä vastaisi ihmisten moraali- ja oikeustajua. Se olisi myös viesti yhteiskunnalta, millainen toiminta on hyväksyttävää. Eläimillä pitää olla itseisarvo ja eläimiä pitää kohdella kunnioittavasti.

”Suomen Eläintenystävät” valittivat

Meri kertoo saaneensa tuolloin palautetta Suomen Eläintenystävät -foorumilta, joiden mielestä hänen pitäisi kunnioittaa ihmisten seksuaalisia taipumuksia.

– Kyse ei ole pelkästään ihmisten taipumuksista, koska toinen osapuoli on eläin. Foorumilta myös kerrottiin, että eläimetkin pitävät seksistä ja etteivät tutkijat tai lääkärit ole kyenneet osoittamaan, että eläin kärsisi. Mielestäni he eivät ymmärrä sitä, ettei eläintä saa alistaa ihmisen seksuaalisille mielihaluille.

– EU-maista vain Suomi, Unkari ja Romania sallivat sukupuoliyhteyden eläimen kanssa, ellei siitä aiheudu kärsimystä, kipua tai tuskaa, Meri toteaa.

Suomi pääsee normaalille tasolle

Hallituksen lakiesitys uudeksi eläinsuojelulaiksi pitää sisällään nyt pykälän, jossa todetaan, että ihminen ei saa olla sukupuoliyhteydessä eläimen kanssa. Tekijä tuomitaan eläinsuojelurikkomuksesta.

– Olen erittäin iloinen, että eläimet saavat itselleen vihdoinkin oikeutta ja kunnioittavaa kohtelua ja Suomi pääsee normaalille eurooppalaiselle tasolle mm. Norjan, Ruotsin ja Tanskan kanssa, Meri huokaa.

SUOMEN UUTISET