Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ottaa tiukasti kantaa Jyväskylässä sattuneeseen tapaukseen, jossa 15-vuotiaana kotinsa portaikkoon kuolleen pojan äitiä ja isäpuolta syytetään heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta.

– Minusta tällaisessa tapauksessa tulisi vaatia ehdotonta vankeutta, jos laiminlyönti osoittautuu todeksi. Kuinka voi omia lapsiaan pitää millään tavoin eri asemassa? Meri sanoo ja pojan isän kertomukseen poikansa kohtelusta (IL 20.5.).

Nämä tapaukset ovat erityisen järkyttäviä

15-vuotias poika oli sairastunut influenssan aiheuttamaan aivosairauteen, johon pojan äiti ja isäpuoli eivät reagoineet ajoissa.

– Toisinaan tällaisia tapauksia tulee esille ja ne ovat erityisen järkyttäviä. Sitä miettii, miltä lapsesta ja nuoresta tuntuu, jos hän ei ole yhtä arvokas vanhemmilleen. En voi edes kuvitella sitä tuskaa, Meri sanoo.

– Näiden juttujen yhteydessä tulee mieleen aina myös pikku-Eerikan tapaus. Oma vanhempi pahoinpiteli ja kidutti lapsensa kuoliaaksi.

Lastensuojelu saatava kuntoon

Meri kertoo itsekin eläneensä uusioperheessä.

– Puolisoni lapset ovat olleet minulle erittäin rakkaita. Minun päähän ei mahdu, miten omia lapsia voi laiminlyödä tai kohdella kaltoin.

– Olen lakimiestyössäni joutunut käsittelemään hovioikeudessa, vakuutusoikeudessa ja maistraatin holhoustoimen edunvalvonnan lakimiehenä karmaisevia tapauksia laidasta laitaan. Lastensuojelu ja matalan kynnyksen apu tulee saada kuntoon. Lapsi ja nuori ei saa jäädä yksin. Ei koskaan, Meri painottaa.

SUOMEN UUTISET