Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kannatti Ylen Ykkösaamussa metsä-, teräs- ja kemianteollisuuden energiaveron rajua nostoa vaatimalla energiaveroleikkurin lakkauttamista ja päästökauppakompensaation lopettamista.

– Esitys on haitallinen. Muutaman vuoden voimassa ollut energiaveroleikkuri on saanut suomalaisten metsä-, teräs- ja kemianteollisuuden konsernien kannattavuuden paranemaan. Esimerkiksi metsäteollisuus on siirtänyt tuotantoaan Saksasta Suomeen, korostaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Tuotanto siirtyisi muualle Eurooppaan

Meren mielestä vihreiden puheenjohtaja ei näytä ymmärtävän, kuinka pienillä marginaaleilla energiaintensiivinen teollisuus kilpailee.

– Toteutuessaan esitys merkitsisi välittömästi tuotannon siirtymistä muihin eurooppalaisiin tehtaisiin – ja siis työttömyyttä suomalaisille työntekijöille, Meri huomauttaa.

– Ironista on, että Aallon esitys rokottaisi rajuimmin vihreiden lempilasta, biopolttoaineen tuotantoa sekä vaarantaisi suunnitteilla olevien investointien toteutumiset. Biopolttoaineen valmistusprosessi kuluttaa paljon sähköä.

”Rahat valtiolta, sähkö töpselistä”

Vastaavasti omaa autoa tarvitsevien rokottaminen kilometrikorvausten leikkauksilla sataa samaan laariin, ja työntekijöiden asema heikkenee. Vihreiden talouspoliittiset esitykset eivät palvele Suomen tai suomalaisten etua.

– Perussuomalaiset tulee taistelemaan vientiteollisuutemme toimintaedellytysten puolesta. Vastustamme vihreiden talouspolitiikkaa, jossa rahat tulevat valtion budjetista ja sähkö töpselistä, Meri painottaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit