Perussuomalaiset on valmis edelleen leikkaamaan valtion budjetista maksettavasta kehitysrahoituksesta ja siirtymään kohti vapaaehtoista yksityishenkilöiden ja yritysten maksamaa tukea.

Agenda 2030 on YK:n globaali kestävän kehityksen ohjelma, jossa Suomi on mukana. Tämä ohjelma pitää sisällään suuntaviivoja, joilla Suomi kehittyy muun maailman mukana kestävästi. Valtioneuvoston selonteko vastaa siihen, mitä hallitus käytännössä tekee näiden kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi tulevaisuudessa.

– Perussuomalaiset ensinnäkin kiittää hallitusta siitä, ettei se realistisesti tavoittele 0,7 prosentin kehitysapuosuutta bruttokansantuotteesta. Suora käteinen ei ole kehittänyt kolmansia maita tähänkään asti, muistuttaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

– Perussuomalaiset on valmis edelleen leikkaamaan valtion budjetista maksettavasta kehitysrahoituksesta ja siirtymään kohti vapaaehtoista yksityishenkilöiden ja yritysten maksamaa tukea.

Jatkuvaa rahojen väärinkäyttöä

Perussuomalaiset uskoo, että yksityinen apu on huomattavasti hedelmällisempää ja kasvattaa kansoja tulemaan toimeen omillaan.

– Ruohonjuuritason työ esimerkiksi tyttöjen ihmisoikeuksien ja koulutuksen parissa on tärkeää. Nyt kuitenkin jatkuvasti paljastuu varojen väärinkäyttöä. Emme hyväksy tällaista. On siirryttävä suoraan auttamiseen, Meri jatkaa.

Energiaverojen kiristys vie työn muualle

Perussuomalaiset näkevät, että energiaverotuksen kiristäminen sekä mahdollinen tukien leikkaus kääntyy ympäristö- ja taloustavoitteita vastaan raskaasti.

– Me emme halua maksattaa kestävän kehityksen tavoitteita suomalaisen duunarin taskusta. Näin tapahtuisi, mikäli kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan tavoitteet toteutuisivat. Jos esimerkiksi energiaintensiivisten alojen tukia puretaan liikaa, ne alat muuttavat pois Suomesta, ympäristövaliokunnan jäsen Olli Immonen huomauttaa.

– Tämä on niin sanottua hiilivuotoa, jossa teollisuus karkaa maihin, jossa ympäristöstä ei välitetä. Perussuomalaiset haluaa pitää teollisuuden ja työpaikat täällä, jossa ympäristölle annetaan korkea arvo. Vihreille se tuntuu olevan niin, että pois silmistä ja pois mielestä.

Langat pidettävä omissa käsissä

Agenda 2030:n tavoitteena on lisätä sosiaalista oikeudenmukaisuutta, huolehtia ympäristöstä sekä parantaa samalla talouden kestävyyttä. Perussuomalaiset pelkää, että kaikki nämä tavoitteet jäävät toteutumatta, jos toiveet energiaintensiivisten alojen tai maatalouden tukien lakkauttamisista toteutuvat Kepan toiveiden mukaisesti.

– Suomalainen on vastuullinen ihminen, joka haluaa jättää jälkipolville puhtaan ympäristön. Siksi me haluamme pitää langat omissa käsissä, Meri päättää.

SUOMEN UUTISET