Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen jätti liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) vastattavaksi lokakuussa kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaati metsästysseurojen byrokratiaa purettavaksi.

Immonen viittasi kysymyksessään tapaukseen, jossa metsästysseura oli joutunut kohtuuttoman lupamenettelyn hampaisiin, kun se oli halunnut tiedottaa metsästystapahtumasta teiden varsilla varoittaakseen muuta liikennettä hirvistä, metsästäjistä sekä koirista.

Vähentää byrokratiaa ja kustannuksia

Immosen kirjalliseen kysymykseen antamassaan vastauksessa ministeri Berner lupaa, että syksyn 2017 aikana liikennevirasto ottaa valmisteltavakseen ohjeen antamisen siitä, miten metsästyksestä voidaan jatkossa ilmoittaa muita tienkäyttäjiä siten, ettei siitä aiheudu metsästysseuroille turhaa byrokratiaa tai kustannuksia.

– Metsästäjien asioiden ajaminen on perussuomalaisille tärkeä asia. On hienoa huomata, että ministeri koki tässä tilanteessa velvollisuudekseen ryhtyä toimiin metsästysseuroja koskevan turhan byrokratian karsimiseksi, Immonen toteaa.

– Toivoisin, että metsästykseen ja aseharrastukseen liittyvät asiat kiinnostaisivat laajemmin muitakin puolueita, jotta keskeisiin ongelmiin voitaisiin puuttua yhteisvoimin, Immonen vetoaa.

Miten byrokraattinen sääntö-Suomi on kohdellut sinua? Otamme vastaan ideoita byrokratian purkamiseksi ihmisten arkea helpottaaksemme. Ota asian tiimoilta rohkeasti yhteyttä Immosen eduskunta-avustajaan: jenna.simula@eduskunta.fi

SUOMEN UUTISET