Kirjailija Katariina Souri raivostui metsästäjille Facebook-seinällään. Sourin terveiset metsästäjille: ”Ampuis saatana ittensä”. Anteeksipyynnön sijaan Souri on järkyttynyt ja uhriutunut reaktioista. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Leena Meri pitää Sourin puheita törkeinä ja erittäin uhkaavana villitsemisenä metsästäjiä kohtaan.

– Vittu et noi saatanan metsästäjät huutelee tuolla kahdeksalta lauantaiaamuna niin et kaikki herää. Ampuis saatana ittensä. Ei tonne metsään voi ees koirien kanssa mennä lenkille kun joka paikassa ammutaan. Mä niin vihaan tota touhua. Ne tappaa kaikki mun kaverit, Souri kirjoitti Iltalehden mukaan.

Sourin mukaan hänet on uhattu tappaa tai raiskata, Iltalehti kertoo. Tappo- ja raiskausuhkaukset saattavat kuitenkin olla samanlaista retorista tunteenpurkausta ilman todellista tarkoitusta kuin Sourin omakin itsemurhakehotus.

– Olihan se kriittinen, mutta en kehottanut ketään henkilökohtaisesti itsemurhaan, Souri sanoi Iltalehdelle.

”Eläimet kuolisivat nälkään ilman metsästäjiä”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Leena Meri puolusti metsästäjiä Facebook-seinällään.

– Metsästäjät ovat kunnon ihmisiä, jotka pitävät mm. hirvi – ja peurakannan kohtuullisella tasolla. He myös ovat niitä, jotka talvisin ruokkivat viikottain riistaeläimiä rankan talven läpi viemällä metsään säännöllisesti porkkanaa, kauraa, omenoita yms. Eläimet kuolisivat nälkään ilman metsästäjiä, Meri totesi.

Meri muistuttaa, että ruokapaikoille viedään suolakiviä nuoltaviksi, etteivät hirvet ja peurat kävisi maanteillä nuolemassa maantiesuolaa, minkä lisäksi metsästysseurat huolehtivat loukkaantuneiden eläinten jäljittämisestä.

Hämeenlinnan metsästysseura jäljitti koko sunnuntain liikenneonnettomuudessa loukkaantunut hirveä. Eläin olisi kuollut kipuihin ja nälkään ilman metsästäjien armollista kuolinapua, Meri kertoo.

– Ja näiden ihmisten tulisi ampua itsensä? Itselläni on lähiperheessäni metsästäjiä. Pitäisikö heidän nyt ampua itsensä. Koen tällaiset puheet törkeinä ja erittäin uhkaavana villitsemisenä metsästäjiä kohtaan.

Suomen Uutiset