KOMMENTTI | Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon (ps.) mukaan kriisiin joutunut SDP yrittää viime päivien kommenteillaan vierittää keskustelua muualle kuin puolueen omaan hajaannukseen. Slunga-Poutsalon mukaan SDP on sisäisesti repeämistilassa.

Epätoivoisesti uutta puheenjohtajaa etsiessään SDP yrittää kiinnittää ulostuloillaan katseen muualle kuin oman puolueensa hajaannukseen.

Mihin entinen työväenpuolue sosiaalidemokraatit on matkalla? Puheenjohtaja Antti Rinne (sdp.) totesi Iltalehden haastattelussa olevansa valmis hallitusyhteistyöhön uuden Orpon vetämän Kokoomuksen kanssa.

Kokoomuksen, joka päätti uuden puheenjohtajavalinnan lisäksi samassa kokouksessaan romuttaa työehtosopimusten yleissitovuuden ja viedä Suomen NATO:n jäseneksi. SuomiAreenassa julkaistu Kokoomuksen eduskuntaryhmän ulostulo sunnuntailisistä luopumisestakaan ei hidastanut puheenjohtaja Rinteen haikailuja. Kaikkia näitä asioita SDP on viime talven oppositiossa kiivaasti vastustanut. Unholaan on jäänyt myös Antti Rinteen omat kommentit haastaessaan Jutta Urpilaisen (sdp.): ”Urpilainen on antanut hallituksessa liikaa periksi kokoomukselle?”

Onneksi Perussuomalaiset vaikuttavat hallituspöydän äärellä. Sunnuntailisät ja yleissitovuus on Perussuomalaisille tärkeitä asioita eikä näitä periaatteita myydä.

Riikka Slunga-Poutsalo