SAKSA | Viranomaiset harkitsevat syytteen nostamista 57-vuotiasta Thomas Salbeyta vastaan. Salbey nousi äskettäin someilmiöksi hänen käytyään räväkän sananvaihdon yhdeksän ihmistä surmanneen iranin-saksalaisen Ali David Sonbolyn kanssa.

Thomas Salbeyn tiukkasananinen keskustelu Münchenin joukkomurhaaja Ali David Sonbolyn kanssa levisi äskettäin valtavaksi viraalihitiksi. Tuhannet ihmiset kiittelivät jälkeenpäin Salbeyta, joka yritti pysäyttää McDonaldsissa ammuskelleen Sonbolyn.

Salbey kävi parvekkeeltaan Sonbolyn kanssa pitkän, runsaasti solvauksia sisältäneen keskustelun, ja sananvaihdon yhteydessä hän moitti murhaajaa alatyylisillä ilmaisuilla. Sananvalintoihin saattoi vaikuttaa se, että Sonboly huusi ”parvekemiehelle” tappouhkauksia. Salbey yritti heittää murhaajaa olutpullolla. Hän totesi myös, että jos hänen hallussaan olisi ollut ase, hän olisi ampunut Sonbolya.

Niin älyttömältä kuin asia kuulostaakin, Salbeyta vastaan harkitaan nyt syyteen nostamista. Paikallislehti Tageszeitung Munchenin mukaan Salbeyn toimintaa tutkitaan parhaillaan, ja hän saattaa joutua syyteeseen. Münchenin syyttäjälaitoksen tiedottaja Florian Weinzierl vahvistaa tiedot tutkinnasta.

Aamulehden mukaan rikosnimike on kuolleen henkilön kunnianloukkaus.

Youtube: ”Parvekemies” Thomas Salbeyn ja parkkihallin katolla kuljeskelevan Ali David Sonbolyn välinen huutelu tallentui videolle.

Lähteet: Express, Yahoo, tz.de, Aamulehti

SUOMEN UUTISET