Tuore puoluesihteeri Harri Vuorenpää on Tampereen kupeesta, Pirkkalasta kotoisin oleva pitkäaikainen puolueaktiivi, siviiliammatiltaan tilitoimistoyrittäjä. Uudessa pestissä Vuorenpää pitää keskeisenä tehtävänä puolueorganisaation viemistä tehokkaampaan ja ammattimaisempaan suuntaan.


Tampereelle kokoontunut perussuomalaisten puoluekokous valitsi uudeksi puoluesihteeriksi Harri Vuorenpään. Hän voitti äänestyksessä istuvan puoluesihteerin Arto Luukkasen äänin 674-396.

Vuorenpää on Tampereen kupeesta, Pirkkalasta kotoisin oleva pitkäaikainen puolueaktiivi, siviiliammatiltaan tilitoimistoyrittäjä. Vuorenpään perheeseen kuuluu vaimon lisäksi neljä tyttöä, kolme poikaa ja pari koiraa.

Pirkkalassa Vuorenpää toimii tällä hetkellä kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtajana sekä PS-valtuustoryhmän puheenjohtajana. Vuorenpää toimi neljä vuotta vuosina 2018-2021 Pirkanmaan piirin puheenjohtajana sekä puoluehallituksen jäsenenä. Paikallisyhdistyksen puheenjohtajana hän toimii nyt 8. vuotta.

Vuorenpää on toiminut PS-puolueorganisaatiossa jo aiemmin koko lailla kaikilla tasoilla ja omakohtaisesti nähnyt organisaation toiminnan useasta eri näkökulmasta. Pitkä kokemus onkin antanut laajamittaisen näkemyksen puolueen vahvuuksista ja heikkouksista ja tätä myöden luonut hyvät edellytykset hoitaa puoluesihteerin tehtävää.

Tulevat vaalit työlistan kärjessä

Vuorenpää katsoo, että perussuomalaisten selkeä vahvuus on innokas, motivoitunut ja osaava kenttäväki sekä puolueen henkilöstö. Heikkoutena on edelleen pienen puolueen organisaatio ja toimintakulttuuri.

– Olemme olleet jo hyvän aikaa niin sanotusti iso puolue, mutta valitettavasti kehityksemme organisaationa ei ole pysynyt siinä mukana. Työtä on toki asian eteen tehty ja ymmärrettävästi eri vaalit ovat työllistäneet organisaatiotamme niin, että priorisointia on jouduttu asioiden hoidossa tekemään.

Uudessa pestissä Vuorenpää pitää keskeisenä tehtävänä puolueorganisaation viemistä tehokkaampaan ja ammattimaisempaan suuntaan.

– Meillä on seuraavina vuosina tulossa useita tärkeitä vaaleja, jotka edelleen vaativat tekijänsä ja ovat ilman muuta puolueen työlistan kärjessä. Tästä huolimatta organisaation kehitys, toimintatapojen tehostaminen ja kentän konkreettinen apu tulee viedä eteenpäin entistä painavimmilla askeleilla. Me emme yksinkertaisesti voi enää antaa etumatkaa muille puolueille tällä saralla.

Jokaiselle puolueen jäsenelle selvät sävelet

Tuore puoluesihteeri aikoo olla aktiivisesti yhteydessä kentän suuntaan. Tavoitteena on, että jokaisella jäsenellä perussuomalaisessa puolueessa – rivijäsenestä puheenjohtajaan – olisi selvät sävelet omasta roolistaan, vastuistaan ja velvollisuuksistaan.

– Tavoitteena lisäksi on, että jokainen joutuisi käyttämään ajastaan mahdollisimman vähän byrokratiaan ja paperinsiirtelyyn ja mahdollisimman paljon siihen, millä on merkitystä, eli perussuomalaisen politiikan edistämiseen kaikilla tasoilla kunnista ministeriöihin, Vuorenpää sanoo.

SUOMEN UUTISET