
LEHTIKUVA
Oppositiolla puurot ja vellit sekaisin – Eerola korjasi: Turvapaikanhakijoita ei kotouteta
Perussuomalaisten ryhmäpuhuja Juho Eerola lyttäsi opposition vastaesitykset heti keskustelun alettua, kun hallitus esitti kärkihankkeensa eduskunnalle keskiviikkona.
Hän aloitti vihreiden ja vasemmistoliiton pitkään ajamasta perustulohankkeesta.
– Vasemmistoliitto ja vihreät puhuivat perustulokokeilusta, joka on ollut molempien puolueiden tavoitteissa ja ohjelmissa jo pitkään. Mutta kun te olitte hallituksessa, minkäänlaista kokeilua ei kuitenkaan toteutettu! Olkaa nyt iloisia, kun tämä hallitus sitä kokeilee, Eerola muistutti.
Turvapaikanhakijoita ei kotouteta
Eerola muistutti oppositiota myös väärien termien käyttämisestä puhuttaessa turvapaikanhakijoista ja maahanmuuttajien kotouttamisesta.
– Samat puolueet ja RKP puhuivat maahanmuuttajista, jotka todellisuudessa ovat turvapaikanhakijoita. Heistä nykytiedon mukaan 70 prosenttia käännytetään maasta ja ehkä useampia, kun uudet säännöt tulevat voimaan. On resurssien tuhlausta kotouttaa heitä, eikä muutenkaan pitäisi sotkea käsitteitä: turvapaikanhakijat eivät ole kotouttamistoimien piirissä. Heille ei kuulu kotouttaminen. Voimavarat pitää säästää heille, jotka tänne jäävät, Eerola painotti.
Eerola antoi tunnustusta vasemmistoliitolle ja vihreille, että heillä oli jonkinlaista vakavuutta puheissaan, mutta SDP:n keinot hän teilasi vähäpätöisiksi.
– SDP lähinnä esitteli pelkät otsikot ilman minkäänlaista sisältöä. Ja sitten he väittävät, että tässä on heidän vaihtoehtonsa. Sitä paitsi: sisällöllä tai ilman, te olisitte voineet toteuttaa ne jo edellisen hallituskauden aikana, Eerola jyräsi.
Keskusta tuomitsi myös
Myös keskustan ryhmäpuhuja Olavi Ala-Nissilä totesi SDP:n keinot keveiksi.
– Pikkunäppärää. Viime vaalikaudella otitte suhteellisesti eniten velkaa. Tulkaa tekin SDP:ssä rakenteellisen uudistamisen tielle. Me emme nyt maaseudun yrittäjiä ja työskenteleviä pilkkaamalla menesty, Ala-Nissilä korosti ja kehotti jättämään ”unelmahöttöpuheet” syrjään.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mäntylä: Hallitus harkitsi asumistuen ratkaisuja huolellisesti

Eerola: Maahanmuuton kustannuksista pikainen selvitys

Hallituksella tiukat tavoitteet

Mäntylä: SDP:llä ei mainintaakaan lapsista, vanhuksista tai omaishoitajista
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.