Venäjän oikeudeton hyökkäys Ukrainaan on antanut Nato-junallemme sellaisen vauhdin, ettei se luultavasti pysähdy ennen pääteasemaa, kirjoittaa kansanedustaja Tom Packalén blogissaan.

Tom Packalén toteaa, että vaikka päätöksiä tehdään vakavassa tilanteessa nopeasti, suomalaisten on hyvä tiedostaa liittymisen seuraukset.

– Meidän täytyy huolehtia maanpuolustustahdon säilymisestä korkeana, vaikka yhtäkkiä olisemmikin osa isoa liittoumaa. On hyvä muistaa, että jos Suomeen hyökätään, hyökkäystä ovat torjumassa ja siitä kärsivät suomalaiset sotilaat ja siviilit, olimme Natossa tai emme.

Puolustusbudjetti nousee

Packalén sanoo olevansa edelleen Nato-option kannattaja, jos mielipidekyselyssä asiaa kysytään.

– Kuitenkin jos valtiojohto päätyy selonteossaan esittämään Nato-jäsenyyttä, äänestän jäsenyyden puolesta. Teen sen isänmaan ja demokratian takia. Jos optiokortti kannattaa enemmistön mielestä käyttää nyt, olen mukana.

– Suomi ja me suomalaiset emme tarvitse nyt mitään muuta niin paljon kuin yhtenäisyyttä. Nato-jäsenyys auttaa Suomea ainakin siten, että puolustusbudjettimme nousee pysyvästi 2 prosenttiin BKT:stä, mikä on merkittävä harppaus, Packalén kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET