Perussuomalaisten eduskuntaryhmä keskusteli Suomen Nato-jäsenyydestä. 29 kansanedustajaa kannatti jäsenyyden edistämistä. Kolme vastusti, neljä äänesti tyhjää ja kaksi oli poissa.

Puheenjohtaja Riikka Purra ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoivat asiaa tuoreeltaan eduskunnassa.

Katso video:

Tavio kommentoi:

– Perussuomalainen eduskuntaryhmä on käsitellyt Nato-linjaansa. Meillä on ollut muutamia ylimääräisiä ryhmäkokouksia, joissa on käyty kattavasti keskustelua tästä aiheesta. Nyt eduskuntaryhmä teki päätöksensä. Se päätös oli, että perussuomalainen eduskuntaryhmä kannattaa Nato-jäsenyyden edistämistä. Asiasta äänestettiin ryhmän kesken.

– Vaihtoehtoinen ehdotus oli, että ryhmä ei vielä tässä vaiheessa muodostaisi kantaa. Äänestystulos oli: jaa 29, ei 3, tyhjiä 4, poissa 2.

– Keskustelu on ollut hyvin rakentavaa. Edustajia, jotka haluavat vielä harkita kantaansa. Oli myös muutamia, jotka olivat jo vähän vahvemmin muodostaneet kantansa. He varmasti kertovat kantojaan itse julkisuuteen myöhemmin.

– Olemme kaiken kaikkiaan nähneet, että Suomi ei ole puolueeton maa. Oleme osa Eurooppaa, osa länsimaita, länsimaisia vapaita demokratioita ja me olemme jo Natossa isäntämaasopimuksen ja muiden yhteistyösopimusten kautta. Joten ehkä ne turvatakuutkin kannattaa hankkia.

– On selvää, että Nato-jäsenyys lisäisi kynnystä käyttää sotilaallista voimaa Suomea vastaan. Se on tärkein perustelu. Perussuomalaiset haluaa asua vapaassa maassa, rauhassa. Me katsomme, että tämä toteutuu parhaiten olemalla osa läntistä liittoumaa, läntistä maailmaa. Me emme halua Suomen ajautuvan millään tavalla idän etupiireihin.

SUOMEN UUTISET