

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset haluavat säilyttää HKL:n liikelaitoksena: Yhtiöittäminen ei edistä Helsingin eikä helsinkiläisten etua
Perussuomalaisten Helsingin piiri ja valtuustoryhmä vastustavat HKL:n yhtiöittämistä. Piirihallitus ja valtuustoryhmä näkevät, ettei yhtiöittäminen edistä Helsingin ja helsinkiläisten etua, vaan asiassa tulee ottaa nyt aikalisä.
– HKL:n yhtiöittäminen on aiheuttanut aiheellisesti huolta HKL:n työntekijöiden keskuudessa, eivätkä päättäjille esitetyt perustelut yhtiöittämisen välttämättömyydestä vakuuta. Tämän vuoksi perussuomalaiset tulevat esittämään asian palauttamista valmisteluun. Asia on selvitettävä kunnolla uudestaan, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mari Rantanen toteaa.
Demokraattinen kontrolli yhtiöstä katoaa
Perussuomalaiset ovat erityisen huolissaan yhtiöittämiseen liittyvistä taloudellisista ja päätöksentekoon liittyvistä riskeistä. Yhtiön investointipaineet tulevat olemaan kovia, eikä rahoitusta voida taata tulorahoituksella. Lisäksi seudullisuus yhtiöittämistä puoltavana argumenttina ei vakuuta.
– Espoo on jo ilmoittanut, ettei se tule lähtemään perustettavaan yhtiöön mukaan, eikä Vantaa ole tehnyt asiasta vielä päätöstä. Mielestämme asiaa tulee tarkastella rauhassa ja pohtia myös, miten tulevaisuudessa vaaleilla valitut luottamushenkilöt voivat valvoa HKL:n toimintaa. Nykyesityksellä demokraattinen kontrolli yhtiöstä katoaa, huomauttaa HKL:n johtokunnan jäsen ja piirihallituksen varapuheenjohtaja Samuli Voutila.
Helsinki hosuu yhtiöittämislasit päässä
Perussuomalaisten näkemyksen mukaan Helsingin tulee selvittää mahdollisuutta seudullisen liikelaitoksen perustamisesta tai nykyisen HKL:n kehittämisestä palvelemaan helsinkiläisten etuja.
– HKL on perustettu helsinkiläisiä varten. Piirihallitus katsoo, että Helsinki voi tehdä seudullista yhteistyötä, mutta omien kuntalaisten edun mukaisesti. Nyt Helsinki hosuu pelkät yhtiöittämislasit päässä ilman, että muut kunnat edes ovat ilmoittaneet halukkuudestaan lähteä perustettavan yhtiön osakkaiksi, Perussuomalaisten Helsingin piirihallituksen puheenjohtaja Johannes Nieminen huomauttaa.
Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee HKL:n yhtiöittämistä tämän illan kokouksessaan.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yhtiöittäminen liikelaitokset HKL investointitarpeet Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä Helsingin piiri Espoo Mari Rantanen Samuli Voutila Vantaa Helsinki
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Helsinki puuttuu vaalimainontaan, perussuomalaisten Johannes Nieminen: Mainos ei ole virheellinen, eettinen neuvosto ei voi ottaa kantaa poliittiseen mainontaan

PS-valtuutetut videohaastattelussa: Helsingin kehitys on todella huolestuttavaa

Hallitus edistää ruuhkamaksuja ja suunnittelee työpysäköinnin verottamista – ”Kaikkia autoilijoita koskeva työntekemisen sakkovero, joka erityisesti kohdistuisi pieni- ja keskituloisiin”

Vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmed kehottaa kannattajiaan matkustamaan pummilla – ei ihme, että jätti omatkin kulutusluottonsa maksamatta

PS:n Helsingin valtuustoryhmä ei hyväksy pormestariston esitystä kaupungin strategiaksi: Perussuomalaiset haluavat turvallisen Helsingin, jossa peruspalvelut pelaavat
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.