Ulosottomies karhuaa eduskuntaan nousseelta vasemmistoliiton uudelta kansanedustajalta yhteensä 6 545 euron rästejä.

Helsinkiläinen Suldaan Said Ahmed aloittaa ensi viikolla vasemmistoliiton uutena kansanedustajana. Kansanedustajan paikka aukesi varasijalta, kun Paavo Arhinmäestä tulee Helsingin apulaispormestari ja ensimmäisellä varasijalla ollut Silvia Modig teki päätöksen jäädä EU-parlamenttiin.

Kansanedustajan palkkio on vaalikauden 2019–2022 alusta lukien 6 614 euroa. Said Ahmedille rahat tulevat tarpeeseen, sillä hän on jo viime syksystä saakka ollut ulosoton asiakas. 3. syyskuuta 2021 päivätyn ulosottorekisteritodistuksen mukaan ulosottomies karhuaa eduskuntaan nousevalta Said Ahmedilta yhteensä 6 545 euron rästejä.

Perintä- ja oikeudenkäyntikulutkin maksettavaksi

Said Ahmedin ulosottorästit ovat aikanaan maksamatta jääneitä kulutusluottoja. Ulosoton kautta saataviaan perivät Svea Perintä Oy, Collector Bank AB sekä Bank Norwegian, jolla on rahamääräisesti suurimmat saatavat Said Ahmedilta, yhteensä 5 137 euroa.

Bank Norwegianin ulosottoasian taustalla on Helsingin käräjäoikeuden viime vuoden joulukuun 9. päivänä langettama velkomustuomio, jonka mukaan Said Ahmed tuomittiin maksamaan kulutusluottoja tarjoavalle Bank Norwegianille yhteensä 7 290 euron velkapääoma korkoineen. Lisäksi tuomion mukaan maksettavaksi tulivat perintäkulut ja oikeudenkäyntikulut. Velkomusjuttu oli tullut vireille lokakuussa 2020.

Bank Norwegianin saatava on päätynyt ulosottoon melko nopeasti tuomion jälkeen eli 14. joulukuuta viime vuonna. Collector Bankin ja Svea perinnän saatavat ovat hieman vanhempia, mutta ne ovat myös viime vuoden loppupuolelta.

Ulosottorästejään Said Ahmed on toistaiseksi lyhentänyt 4 443 euron edestä.

Ulosottomies jahtaa Mustaa Leijonaa

Suldaan Said Ahmed on myös Helsingin kaupunginvaltuutettu ja hänet valittiin jatkokaudelle Helsingin valtuustoon viime kesänä. Eduskunnassa hänestä tulee ensimmäinen somalitaustainen kansanedustaja.

Said Ahmed tunnetaan myös nimellä Musta Leijona, joksi hän on itseään kutsunut vaalikampanjoissaan.

Said Ahmed tunnetaan Helsingin valtuustossa sitkeänä maksuttoman joukkoliikenteen kannattajana. Said Ahmedilta löytyy ymmärrystä liputta matkustamiseen jo etuajassa, sillä hän suosittelee julkisesti vähävaraisia kannattajiaan hyppäämään ratikkaan tai metroon ilman lippua.

– Suosittelen pummilla matkustamista jos ei ole varaa ostaa lippua! Nimimerkki kaupunginvaltuutettu joka haluaa maksuttoman joukkoliikenteen vähävaraisille, Said Ahmed kirjoittaa Twitterissä.

Said Ahmed ei paheksu joukkoliikennepummien vertaisapuun perustuvan ryhmän toimintaa.

– Moni nuori menettää luottotietonsa tarkastusmaksujen takia. Ihmiset ovat solidaarisia toisilleen ja musta se on hyvä, Said Ahmed sanoo kulttuurilehti Liberon haastattelussa.

SUOMEN UUTISET