Vasemmistoliiton Sasu Haapanen pyrki keväällä Turun kaupungin johtoon vaikka jo tuolloin tiesi, että häntä epäillään seksuaalirikoksista.

Syyttäjä nosti syytteet viime viikon alussa, Turun Sanomat kertoo. Jutussa syytettynä on Sasu Haapasen lisäksi myös toinen henkilö. Rikosnimikkeitä ovat törkeä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittäminen sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen. Turun käräjäoikeudessa ei ole vielä määrätty käsittelypäivää jutulle.

Törkeän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä seuraa rikoslain mukaan vähintään neljän kuukauden ja enintään kuuden vuoden vankeusrangaistus.

Rikosjutussa kyse alaikäisten tyttöjen kuvaamisesta

Vasemmistoliittoa edustava Haapanen pyrki keväällä Turun kaupungin johtoon vaikka jo tuolloin tiesi, että häntä epäillään seksuaalirikoksista. Haapasen pormestaritie katkesi helmikuussa, kun Haapasen rikosepäilyistä kerrottiin mediassa. Tapauksessa on kyse varsinaissuomalaisen koulun suihkutiloissa tapahtuneesta alaikäisten tyttöjen kuvaamisesta.

Haapanen toimi aiemmin Turun vasemmistoliiton puheenjohtajana. Lisäksi hän oli Turun kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja nuorisolautakunnan jäsen.

SUOMEN UUTISET