Pienen 4-vuotiaan tytön äiti ja isäpuoli ovat syyllistyneet poikkeuksellisen törkeään lapsen pahoinpitelyyn. Lapsen päätä on painettu veden alle, häntä on pistelty teräaseella ja poltettu tulikuumalla esineellä, tytön suuhun sekä sukuelinten alueelle on laitettu polttavaa tunnetta aiheuttavaa chilijauhetta ja hänen sääriluunsa on väännetty poikki. Kansanedustaja Ari Koponen penää keskustelua tuomioiden koventamisesta.

Oikeutta pahoinpitelytapauksesta käytiin viime viikolla, eikä tuomion antopäivästä ei ole vielä tietoa, mutta syyttäjä vaatii kummallekin ainoastaan ehdollista vankeusrangaistusta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen vaatii vanhemmille kovempia rangaistuksia.

– Kyseessä on täysin puolustuskyvyttömän pienen tytön toistuva kidutus. Missä ovat lapsen oikeudet? Missä ovat kunnon rangaistukset? Koponen kysyy.

Törkeän pahoinpitelyn minimirangaistusta nostettava

Koponen olisi valmis keskustelemaan tuomioiden koventamisesta.

– Tässä maassa joutuu linnaan veropetoksesta, mutta lasta saa kyllä kiduttaa raa’asti ilman kunnon rangaistusta. Törkeän pahoinpitelyn minimirangaistus voitaisiin nostaa yhdestä kahteen vuoteen. Yli kahden vuoden rangaistusta ei pääsääntöisesti tuomita ehdollisena, ehdottaa Koponen.

Suomen Uutiset