Puotilan 86-vuotiaan vanhuksen puukotuksen epäiltyä koskeva suurta huomiota nostattanut huhu on saanut vahvistuksen. Ilta-Sanomien uutinen vahvistaa sen, että verityön tekijäksi epäillään vasemmistotaustaisen Paleface-artistin tuoreella musiikkivideolla esiintynyttä miestä.

Ilta-Sanomien mukaan Palefacen videolla esiintyvää ulkomaalaistaustaista miestä epäillään 86-vuotiaan miehen taposta Helsingin Puotilassa heinäkuun lopussa. Epäilty on vangittu todennäköisin syin.

Puotilan kappelin läheisyydessä tapahtunutta verityötä on mediassa kutsuttu ”järjettömäksi”.

Vasemmistoliiton ex-ministeri Paavo Arhinmäki marssii epäillyn tappajan rinnalla ja tanssii hänen kanssaan. Arhinmäen takana vilkkuu väkivaltaisen antifasistisen järjestön lippu.

Videolla esiintyvät myös vasemmistoliiton Suldaan Said Ahmed, anarkistiseen väkivaltaan ja ihmisten tappamiseen toistuvasti kannustanut Suvi Auvinen sekä Ylen DocVentures -ohjelmasta tuttu Riku Rantala.

Epäilty oli levittänyt Facebook-sivuillaan kuvamateriaalia, jossa viitataan Isis-terroristijärjestöön. Päivityksissä viitataan useita kertoja islamiin. Israeliin vihamielisesti suhtautuvasta materiaalista paljastuu myös ”Fuck Peace” ja ”No peace to the devils” -tyyppisiä ilmaisuja.

isis
Kuvakaappaus epäillyn Facebook-sivuilta.

Terroristijärjestö Isis on äskettäin käskenyt Rumiyah -propagandalehdessä jäseniään veitsi-iskuihin. Asiasta kirjoitti Verkkouutiset.

Epäilty on esiintynyt suomalaisessa mediassa. Hän on poseerannut muun muassa Yleisradion ohjelmassa sekä Yle:n Lupa Välittää -kampanjassa.

Monet sosiaalisessa mediassa asiaa kommentoineet henkilöt ovat kiinnittäneet huomiota siihen ristiriitaan, että miksi Palefacen ”väkivaltaa vastustava” musiikkivideo pursuilee organisoituun väkivaltaan kannustavia symboleja. Kaiken huippuna mainitaan se, että mellakoinnista aikoinaan pidätetty Paavo Arhinmäki tanssii vanhuksen taposta epäillyn vierellä ja laulaa: ”emme suostu pelkäämään”.

Ilta-Sanomien haastattelema Paleface, oikealta nimeltään Karri Miettinen, ei katso tarpeelliseksi musiikkivideon muuttamista.


Youtube-video (4 min 6 sek).

Matias Turkkila