Tamperelaisen koulun oppilaiden tekemä Suomeen tai kuoleen -kuvakollaasi on käynnistänyt erikoisen syytösryöpyn. Median paheksunnan kohteeksi on yritetty nostaa kansanedustaja Laura Huhtasaarta (ps.), joka twiittasi kuvan eilen seinälleen. Tamperelaiskoulun rehtori sätti Huhtasaarta ilmeisen tietämättömänä siitä, että koulu on itse julkaissut vastaavan kuvan Instagram-tilillään helmikuussa.

Rehtori kommentoi aiemmin tänään Iltalehdelle: ”Jos julisteet tulevat julkiseksi nettiin sivuille, siihen tarvitaan oppilaiden ja huoltajien lupa. Tässä tapauksessa sellaista ei ole ollut, rehtori toteaa Huhtasaaren toimintaan viitaten.”

Kommentti on mitä ilmeisimmin vailla katetta. Koulu itse julkaisi kuvan helmikuussa. Mukana oli koulun tarkka nimi, luokka-aste sekä lasten nimet.

Tällä tunnilla: Palefacea

Kontroversiaalin kuvan yhteydessä on keskustelu, jossa tulipunainen, väkivaltakuvastoja ahkerasti viljelevä artisti Paleface tulee kehumaan oppilaiden Instagram-kuvaa.

”Kova!”, Palefacen virallinen Instagram-tili viestittää koululle.

Koulu vastaa: ”Eikö vaan! Nuoret valitsevat pajassa kuudesta teemasta aiheet, joita käsitellään. Teikäläisen Mull’ on lupa -video esimerkkinä taideteoksesta, jossa käsitellään valtaa. Lopuksi tekevät kantaaottavia julisteita, ihan tosi hienoja ovat tehneet!”


Kuvamaailmaa Palefacen Mull on lupa -videolta. Lapsille sopivaa?

Koulu sensuroi Paleface-keskustelun maanantaina iltapäivällä, mutta jättää kuvan edelleen paikoilleen.

Huhtasaarelta moitteita politisoituville kouluille

Huhtasaari kommentoi asiaa blogissaan.

– Useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan. Erityisesti presidentivaalien aikana sain tällaista palautetta sekä opiskelijoilta että vanhemmilta.

Huhtasaari painottaa, ettei koulujen ei tule politisoida opiskelijoita vastustamaan perussuomalaisia. Hän muistuttaa, että totalitaristisissa yhteiskunnissa on aiemminkin pyritty aivopesemään pienet lapset kannattamaan tiettyä poliittista aatesuuntaa.

SUOMEN UUTISET