Iltalehti sai käsiinsä työryhmän tuoreen ehdotuksen, jota käsitellään sisäisen turvallisuuden ja oikeudenhoidon ministeriryhmän kokouksessa ensi viikon keskiviikkona.

Viranomaiset epäilevät, että Suomeen saattaa lähiaikoina palata kymmeniä ihmisiä, jotka ovat olleet matkustaneet Syyrian ja Irakin taistelualueille koulutettaviksi islamistitaistelijoiksi, omaksuneet radikaalin islamin ideologian ja joista osa on jo tahrinut kätensä vereen.

Uhka kasvaa Helsingissä

Monet näistä vierastaistelijoista ja heidän mukana olleista perheenjäsenistään ovat vakava uhka Suomelle. Näin varoittaa sisäministeriön työryhmä. Työryhmän pohdinnoissa oleskeluluvan peruuttaminen on kaikkein kovin ehdotus.

– Muissa Euroopan maissa islamistit ovat tehneet jo useita terrori-iskuja. Uhka kohdistuu erityisesti Helsinkiin, johon maahanmuuttajat hakeutuvat.

– Perussuomalainen Helsinki ry. vaatii, että oleskeluluvan turvin Suomeen palaavilta islamistitaistelijoilta on peruutettava oleskelulupa, palautusprosessi käynnistettävä välittömästi ja taistelijat on otettava säilöön prosessin ajaksi. Ainoastaan tällä tavoin kansalliseen turvallisuuteen kohdistuva uhka on vältettävissä, yhdistyksen tiedotteessa painotetaan.

SUOMEN UUTISET