Terrorismitutkija Leena Malkki kertoi Ylellä, että Suomessa varautuminen terrorismiin ei ole muiden länsimaiden tasolla. Suojelupoliisin mukaan maassa on noin 300 ihmistä, joilla on yhteyksiä terrorismiin. Tutkija oudoksuu poliitikkojen vaikenemista asian äärellä. 

– Suomessa ovat terrorismintorjunnan resurssit pienet sekä Suojelupoliisilla että laajemmin väkivaltaisen ekstremismin ennaltaehkäisyn suhteen. Poliitikot ovat yllättävän vähän kiinnostuneita asiasta, perussuomalaisia lukuun ottamatta, Malkki kummasteli.

Hänen mukaansa missään Euroopan maassa ei tilannetta pysytä kattavasti seuraamaan, mutta Suomessa ollaan kaukana siitä.

– Samasta asiasta on ilmaissut huolensa myös muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Supon mukaan Suomessa on noin 300 ihmistä, joilla voi olla yhteyksiä terrorismiin. Näiden riskihenkilöiden toiminta on ollut ulkomaille suuntautunutta, muissa maissa olevien taisteluiden tukemista. Suomeen kohdistuvien iskujen uhasta ei ole ollut merkkejä. Suomessa puolestaan rekrytoidaan taistelijoita ja apua.

Ruotsalainen Expressen-lehti kertoi eilen, että maahan on jo saapunut seitsemän tai kahdeksan ISIS-järjestöön kuuluvaa henkilöä, joiden tarkoituksena on iskeä siviilikohteisiin. Maan turvallisuuspoliisi Säpo suhtautuu uhkaan äärimmäisen vakavasti.

SUOMEN UUTISET