

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset kyselytunnilla: ”Miksi Berner vielä istuu ministeriaitiossa?” – Sipilä hermostui
Perussuomalaiset hiillosti tänään suullisella kyselytunnilla pääministeri Juha Sipilää (kesk.) siitä, miksi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) saa yhä istua ministeriaitiossa.
Berner valitaan 26.3. SEB-pankin hallitukseen ja keskustan eduskuntaryhmä on hyväksynyt, että Berner tästä huolimatta jatkaa ministerinä. Järjestelyä on selitelty sillä, ettei Berner osallistu pankin hallituksen kokouksiin ennen kesäkuuta.
“Aiotte myydä tämänkin yrityksen”
Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio tylytti keskustapuolueen toimia kovin sanoin.
– Pääministeri Sipilä: te sanoitte neljä vuotta sitten aikovanne johtaa Suomea kuin yritystä. Emme tuolloin arvanneet, että te aiotte myydä tämänkin yrityksen – aivan kuten myitte omankin yrityksenne aikoinaan, perussuomalaisten kansanedustaja Tavio aloitti.
Keskustalla pitkä syntilista
Tavio huomautti, että keskustavetoinen hallitus on tehnyt ylikansallista suurpääomaa palvelevaa politiikkaa muun muassa pilkkomalla VR:n ja hätistelemällä jatkuvasti yksityisautoilijoita.
– Olette suunnitelleet jopa Suomen tieverkon myymistä. Perussuomalaisille Suomi ei ole kaupan!
– Ministeri Berner on usein antanut kasvot hallituksen suurpääomien etuja ajavalle politiikalle, Tavio totesi.
Miksi Berner saa yhä olla ministerinä?
Perussuomalaiset pitää ennenkuulumattomana, että ministeri saa istua samaan aikaan vieraan maan suurpankin hallituksessa ja Suomen valtioneuvostossa.
– Kysynkin pääministeriltä, että nyt, kun ministeri Berner ilmoitti siirtyvänsä palvelemaan suurpääoman etuja ruotsalaispankin palvelukseen, miksi ette ole toimineet asianmukaisella tavalla ja pyytäneet ministeri Berneriä eroamaan? Tavio kysyi.
Pääministeri Sipilä ei vastannut tähän kysymykseen lainkaan, vaan siirtyi puhumaan työllisyysluvuista.
Istuu kahdella pallilla
Tavio huomautti, että julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Sipilä sai ennen viime eduskuntavaaleja Bernerin loikkaamaan kokoomuksen riveistä lupaamalla tälle ministerinsalkun. Ministeri Berner on toiminut siitä lähtien pääministeri Sipilän suojattina ja oikeana kätenä.
– Usein kuulee sanottavan, ettei Suomessa ole lainkaan korruptiota. Silti olemme nähneet, että kokoomuksen edustajia siirtyy suoraan sote-uudistuksen valmistelusta terveysjättien ja suurpääoman palvelukseen.
– Nyt tilanne on niin härski, että keskustan ministeri aikoo toimia samanaikaisesti ruotsalaispankissa ja Suomen hallituksessa, Tavio ihmetteli.
Sipilä hermostui ja totesi, ettei ennen vaaleja ole luvattu kenellekään mitään salkkuja. Se ei hänen mukaansa kuulu keskustalaiseen tapaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sipilän käsittämätön EVM-kanta tarkoittaa suomeksi sitä, että hallitus haluaa luopua Suomen päätösvallasta omiin rahoihinsa

Vain hetki sitten Sipilä ilmoitti, ettei halua helpottaa rikollisten maahanmuuttajien karkoittamista – Halla-aho: Jos hallituksella olisi selkäranka, se pyytäisi anteeksi ja eroaisi

Mäkelä: Keskusta ja Berner autoilijan kimpussa – “Ikään kuin ei riittäisi, että autoilusta kerätään nyt vuosittain yli 8 miljardia veroja sekä maksuja”
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.