

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset kyselytunnilla: Jopa vasemmisto haluaa ulkomaista halpatyövoimaa!
Eduskunnalle esiteltiin eilen yli sadan kansanedustajan allekirjoittama lakialoite, jolla poistettaisiin EU- ja ETA-alueen ulkopuolisen työvoiman tarveharkinta. Allekirjoittaneita löytyy lähes jokaisesta puolueesta vasemmalta oikealle.
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ihmetteli eduskunnan kyselytunnilla, miksi myös poliittinen vasemmisto haluaa korvata suomalaisen duunarin halpatyövoimalla.
– Ehkä heillä on samoja osakkeita kokoomuksen kanssa, Immonen päätteli
Valetyöpaikkoja ja hyväksikäyttöä
Perussuomalaiset ovat jyrkästi eri mieltä saatavuusharkinnan poiston hyödyistä. He näkevät halpatyövoiman käytön sekä lisääntyvät lieveilmiöt uhkina.
– Toisin kuin on väitetty, tarveharkinnan poisto on Ruotsissa aiheuttanut valetyöpaikkoja maahanmuuttajien omiin yrityksiin ja ihmisten hyväksikäyttöä. Tämä käy ilmi Ruotsin hallituksen omasta raportista, Immonen huomauttaa.
– Työntekijät tuovat lisäksi perheenjäsenet mukanaan ja heikentävät näin merkittävästi huoltosuhdetta.
Tarvitseeko Suomi lisää työvoimaa kolmansista maista?
Tarveharkinnan poiston puolustajien yleisin perustelu on, että Suomi tarvitsee lisää osaavaa työvoimaa. Immonen totesi, että tarpeisiin pystytään vastaamaan jo nykyisellä lainsäädännöllä hyvin.
– Suomi kyllä saa osaavaa työvoimaa jo nyt, jos se sitä tarvitsee. Erityisasiantuntijat, tutkijat ja yritysten yli- tai keskijohdossa toimivat henkilöt on jo nyt vapautettu saatavuusharkinnasta. Perustelu on siis heikko.
Uusi väylä laittomalle maahanmuutolle
Saatavuusharkinnan vaikutukset eivät perussuomalaisten mukaan jää vain työmarkkinoihin.
– Tarveharkinnan poisto luo uuden väylän laittomalle maahanmuutolle. Jo nyt on väläytetty, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voisivat jäädä töihin. Tällainen on käsittämätöntä.
Lindström ja Orpo selittelivät
Immonen kysyi ministeri Jari Lindströmiltä (sin.), aikooko hallitus poistaa selkeistä ongelmista huolimatta tarveharkinnan ja miten hallitus suhtautuu siihen, että laittomasti maahan tulleet henkilöt, jotka eivät ole saaneet minkäänlaista oleskelulupaa, kierrettäisiin nyt halpatyömarkkinoille.
Ministeri Lindström totesi “seisovansa vaikka päällään” ja nojaavansa hallitusohjelmaan sekä antoi vastauksessaan ymmärtää, että tarveharkinnan poistoa ei olisi ymmärretty oikein. Ministeri Petteri Orpo (kok.) täsmensi, että hallituksen pöydässä katsotaan kokonaisuutta ja varmistetaan, että yritykset saavat osaavaa työvoimaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS: Hallitus harhauttaa työllisyysluvuilla ja syyllistää työtöntä – “Työvoimapulaa ei ole”

Perussuomalaiset ja Rakennusliitto eivät hyväksy tarveharkinnan poistoa – “Poliitikoilta näyttää kadonneen ymmärrys ja myötätunto Suomessa asuvia työtä tekeviä kohtaan”

Kokoomuksen Juhana Vartiainen myöntää: kaikki työperäinenkään maahanmuutto ei tee autuaaksi

Halla-aho: Suomen on keskityttävä työllistämään täällä jo olevat kehitysmaalaiset eikä haihateltava uusien maahantuonnista
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää