Perussuomalaisten puoluehallitus on nimennyt lisää eurovaaliehdokkaita. Ehdokkaiksi nimettiin kansanedustajat Arja Juvonen Espoosta sekä Mikko Polvinen Kuhmosta. Arja Juvonen on toiminut kansanedustajana vuodesta 2011 saakka. Ennen uraansa eduskunnassa Juvonen työskenteli yli 20 vuotta vanhustenhoidossa. Polvinen taas on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Koulutukseltaan hän on insinööri.

Arja Juvonen

Muutin aikoinaan Helsinkiin hoitajaopintojen myötä ja työskentelin yli 20 vuotta pääkaupunkiseudulla vanhustenhoidossa. Vuonna 2011 minut valittiin eduskuntaan Uudenmaan piirin espoolaisena kansanedustajana. Minulla on nyt menossa neljäs kausi kansanedustajana, mutta eurovaaleissa olen ehdolla ensimmäistä kertaa.

Koen, että nyt olen valmis EU-vaaleihin. Minulla on vahvaa kokemusta, sitkeyttä ja osaamista ja olen innokas tarttumaan edelleenkin erilaisiin haasteisiin. Olen tehnyt paljon erilaisia valtiopäivätoimia ja saanut edistettyä niitä teemoja, joita olen tullut politiikkaan ajamaan.

Eduskunnassa olen toiminut 10 vuotta sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Olen myös toiminut lakivaliokunnassa ja tarkastusvaliokunnassa, jossa toimin edelleen. Olen myös perustuslakivaliokunnan varajäsen. Tarkastusvaliokunnan tehtävä on valvoa, että suomalaisten verorahoja käytetään oikein ja viisaasti. Tätä vahtimista on tehtävä myös Europarlamentissa, joka on kuin syvä musta aukko, joka nielee rahaa. Elpymispaketin varjolla Euroopan maat, jotka olivat jo kauan hoitaneet talouttaan huonosti, hyötyivät paljon. Nyt on selvinnyt, että elpymisrahoja on käytetty väärin ja niiden valvonta on ollut riittämätöntä.

Olen nostanut eduskunnassa esiin lukuisia sosiaali- ja terveydenhuollon teemoja, jotka ovat valtakunnallisia, mutta myös globaaleja. Antibioottiresistenssin uhka on miellettävä todelliseksi ja tilanne Etelä-Euroopassa Pohjoista-Eurooppaa huolestuttavampi.

Euroopan turvallisuuteen liittyvä teema on laaja sisältäen niin ulko- ja sisäpolitiikkaa, rajapolitiikkaa ja terveysturvallisuutta. Euroopan on pidettä vakautta yllä ja luotava uskoa siihen, että suursodan eskaloitumisen vaaraa ei ole.

Eurooppa romahti koronaepidemiassa, toimintamallit olivat hukassa. Huoltovarmuus sakkasi ja EU-maat ryhtyivät sooloilemaan esimerkiksi koronarokotehankinnoissa. Tätä ei saa tapahtua toisten. Mitä kriisistä opittiin ja mitä aloitteita EU:ssa asian eteen on tehty, on saatava selville. Pandemiasopimus, jota EU:nn sisällä ollaan tekemässä, vaatii selkeyttä siihen, että mitkä ovat siihen liittyvät Suomen taloudelliset vastuut.

Olen kotoisin Siilinjärveltä, jossa vanhempani myös asuvat. On etuoikeus saada tuntea Suomea laajasti. En ole koskaan mieltänyt itseäni vain Uudenmaan kansanedustajaksi. Minulle kansanedustajana rajana on ollut Suomi. Nyt Eurovaaleissa rajoja laajennetaan, mutta Suomen asiat ovat aina ensin. Pyrin Europarlamenttiin ajamaan Suomen ja suomalaisten etua.

Poikani suorittaa juuri varusmiespalvelustaan ja on nyt aliupseerikoulun käynyt ja sotilaspoliisi Santahaminassa Kaartin jääkärirykmentissä. Hän on Nato-suomen ensimmäistä saapumiserää ja kotiutuu kesäkuuta. Olen äärettömän ylpeä Suomen armeijasta ja siitä, miten se kouluttaa nuoriaan. On ollut suuri ilo saada seurata sitä isänmaallisuutta, mitä nämä nuoret palvelustaan suorittaessa edustavat.

Mikko Polvinen

Mikko Polvinen on ehdolla Euroopan parlamenttiin lyömään tahtia turvallisemman ja itseään kunnioittavan Suomen puolesta:

”Olen Perussuomalaisten kainuulainen kansanedustaja. Erähenkinen insinööri, jolla on vahva kokemus puolustusteollisuudesta. Kahden lapsen isä ja koko Suomen puolustaja itärajalta, valmiina Euroopan parlamenttiin tuomaan väkevää vaikuttamista ja todistamista Suomen tärkeydestä koko Euroopalle.

On Suomen vuoro.

Tulen Euroopan parlamentaarikkona tekemään selväksi sen, että me suomalaiset osaamme hoitaa oman suurpetopolitiikkamme, ruoantuotantomme, tiukan maahanmuuttopolitiikkamme sekä isänmaamme johtamisen ja koko Suomen huomioimisen paremmin kuin Brysselin herrat.

Meidän ei tarvitse tyytyä siihen vähään, mitä Euroopasta olemme saaneet.

Onko valtateitä rakentunut, ruokakorit halventuneet ja koko Suomi pidetty elävänä tai maamme talous kasvanut? Ei ole!

Suomen talous sakkaa, tukieurot ovat painuneet Etelä-Eurooppaan ja tiestömme rapautuu.

Samaan aikaan Suomi on painanut oman maan kansaslaistensa varoja Etelä-Euroopan pohjattomaan kassaan.

Tämä ei voi jatkua. Rahavirran suunta on muututtava kohti Suomea.

Näissä vaaleissa muutamme suunnan. Suomen lonkeronharmaa vaikuttaminen muutetaan väkeväksi voimaksi oman kansamme parhaaksi. Tämän Suomi on ansainnut!”


Perussuomalaisten tähän mennessä muut nimetyt ehdokkaat ovat Sanna Antikainen, Johanna Ekman, Kaisa Garedew, Simo Grönroos, Vilhelm Junnila, Joonas Kiviranta, Ari Koponen, Lauri Laitinen, Arto Luukkanen, Teija Makkonen, Mika Niikko, Mauri Peltokangas, Pirkko Ruohonen-Lerner, Sebastian Tynkkynen, Veikko Vallin ja Nanna Väätäinen.

SUOMEN UUTISET