Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran mukaan tulevat EU-vaalit ovat todellinen mahdollisuus murtaa vasemmistoliberaali ylivalta. Myös kansanedustaja, eurovaaliehdokas Vilhelm Junnila korostaa vaalien tärkeyttä.

Ensi kuussa järjestetään Euroopan parlamentin vaalit. On tärkeää, että Euroopan unionin ulkorajat turvataan ja toimitaan hallitsematonta muuttoliikettä vastaan, painotti Porissa vappupuheensa pitänyt Vilhelm Junnila.

– Yhteistyötä tarvitaan myös terrorismin vastaisessa toiminnassa. Huoltovarmuuteen ja puolustusteollisuuteen tulee panostaa. Tässä geopoliittisessa tilanteessa Suomen on saatava suurempi osa sotilaallisen liikkuvuuden kehittämiseen varatuista infrahankevaroista. Suhde Kiinaan on Euroopalle iso haaste.

Kilpailukyvystä pidettävä huolta

Junnilan korosti, että Suomi tarvitsee myös kilpailukykyä kotimaahan ja reiluja pelisääntöjä sisämarkkinoille.

– Meidän tulee huolehtia kansallisesta kilpailukyvystä ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksistä sekä purkaa sääntelyä ja hallinnollista taakkaa. Myös autoilijat ja suomalaiset työntekijät tarvitsevat puolestapuhujansa.

– Suomen tulee hyödyntää luonnonvarojaan kestävästi ja pitää ne kansallisessa määräysvallassa. Järkevällä energiapolitiikalla luomme uusia innovaatioita, työpaikkoja ja vakaan investointiympäristön, Junnila sanoi.

Suomen ääni kuuluville

Junnila vetosi suomalaisiin äänestysprosentin nostamiseksi ja toivoi, että kaikki osallistuisivat ja antaisivat oman panoksensa, jotta Suomen linja näkyisi ja kuuluisi Euroopassa.

– Liian kauan olemme katselleet sivusta, kun joku muu päättää meidän puolestamme. Päättäkäämme siis itse, jotta kaikkia rajoittavan regulaation sijaan keskitymme niihin vahvuuksiin ja voimavaroihin, joita jäsenmaille on itse kullakin annettavanaan. Suomi tarvitsee meitä kaikkia.

SUOMEN UUTISET