Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja, eurovaaliehdokas Lauri Laitinen piti Kotkassa vappupuheen siitä, miten EU:n ilmastopolitiikka on edesauttanut työpaikkojen häviämistä Kaakkois-Suomesta ja miten EU voidaan valjastaa jatkossa Suomen hyödyksi, kun painopiste siirtyy ilmastosta turvallisuuteen.

– Teollisuuden puolella nähdään, että tehtaita aletaan pikkuhiljaa sulkemaan, yritykset lakkaavat toimimasta. Miten voi olla, että täällä ei kannata työnteko? Lauri Laitinen kysyy.

– Kun Euroopassa viisi vuotta sitten alettiin linjaamaan tästä niin kutsutusta Green Dealistä, EU:n kunnianhimoisesta mutta itsetuhoisesta ilmastopolitiikasta, niin se on tässä viidessä vuodessa johtanut siihen, että meillä lähtevät kaikki paperitehtaat kiinni ja sitten kaikki teollisuus siirtyy jonnekin Kaakkois-Eurooppaan, Itä-Eurooppaan tai sitten sinne maailman toiselle puolelle Kiinaan. Sehän onkin niin ilmastoystävällistä.

Suomi ja Eurooppa omavaraisiksi

Laitisen mukaan tulevalla istuntokaudella on tärkeää, että Suomi saa kanavoitua rahavirtaa Itä-Suomeen, Euroopan itäiseen ulkorajaan.

– Kun ajatellaan elinvoimapolitiikkaa ja meidän rajaturvallisuutta, niin eihän kukaan puolusta sitä rajaa, jos ei täällä asu ketään, Laitinen varoitti.

– Nykyisessä turvallisuustilanteessa Eurooppaa ja etenkin Suomea on saatava omavaraisemmaksi. Me olemme nyt viimeisimmäksi irtauduttu Venäjä-riippuvuudesta. Tulevalla kaudella puhututtaa Kiina-riippuvuus ja se tarkoittaa sitä, että meidän on saatava teollisuus takaisin henkiin Euroopassa ja tämä on valtava potentiaali Suomelle.

Laitisen mielestä Eurooppaan tai Brysseliin on saatava nyt ihmisiä, jotka puhuvat eurooppalaisen ja suomalaisen työn, Suomen ja suomalaisten sekä Suomen ja Euroopan turvallisuuden puolesta.

SUOMEN UUTISET