Lauri Laitisen mielestä EU:n ympäristöpolitiikka on yksinkertaisesti itsetuhoista.- Vihreä siirtymä näkyy lähinnä suomalaisen teollisuuden siirtymänä ulkomaille. Samaan aikaan kun Kymenlaaksossa suljetaan paperi- ja sellutehtaita, toimintaa kasvatetaan Etelä-Amerikassa suuressa mittakaavassa. Vastaavasti elektroniikkateollisuus on keskittynyt Kiinaan.

– Ilmastofanaatikot jatkakoot kireämpien ilmastotoimien vaatimista, mutta heidän on ymmärrettävä, että emme saa mitään aikaiseksi, mikäli työllä ja teollisuudella ei ole edellytyksiä toimia Suomessa ja laajemmin Euroopassa. Suomalaiset ja eurooppalaiset duunarit ovat tämän vihersääntelykiiman suurimmat häviäjät. Eikä se päästöjäkään vähennä, kun muualla teollisuus saastuttaa huomattavasti enemmän, toteaa Lauri Laitinen.

Suomalaisille lisää työpaikkoja

Ylisääntelyn sijaan on suosittava kansallisissa ja EU-tason investoinneissa uusia innovaatioita sen sijaan, että kaikki pakotetaan tiettyyn muottiin tilanteessa, jossa teknologisia edellytyksiä ei vielä ole. Eurooppalaisen teollisuuden kilpailukykyä ei saa romuttaa.

– Meidän on varmistettava, että on kannattavaa sijoittaa korkean osaamisen Suomeen, jotta me saamme lisää työpaikkoja etenkin Kaakkois- ja Itä-Suomeen, jotka ovat jo pidempään kärsineet teollisuuden alasajosta. Tehdaspiippu Euroopassa on ilmastoteko ja siitä kiittää luontokin, kun suomalaisille saadaan lisää työpaikkoja, Laitinen sanoo.

SUOMEN UUTISET