LEHTIKUVA
Italian pääministeri haluaa koota konservatiivit yhteen ja ”työntää vasemmiston oppositioon myös Euroopan unionissa”
Kesäkuun alun EU-vaaleista odotetaan menestystarinaa konservatiivisille ja kansallismielisille puolueille. Vauhdittaakseen puolueensa menestystä meppiehdokkaaksi on asettunut myös Italian pääministeri. Hän tuskin ottaa pestiä vastaan, sillä tähtäin on vieläkin korkeammalla.
Pääministeri Giorgia Melonin Italian veljet -puolueen gallupkannatus on nyt 27 prosentin tanhuvilla – aivan kuten vuoden 2022 parlamenttivaaleissakin.
Asettumalla ehdokkaaksi kesäkuun alun EU-vaaleissa Meloni aikoo nostaa puolueensa vaikutusvallan eurooppalaiselle tasolle.
– Haluamme saada aikaan keskustaoikeistolaisen enemmistön ja lähettää vasemmiston oppositioon myös EU:ssa. Se on mahdollinen mutta haasteellinen tavoite ja sitä meidän on yritettävä, Meloni totesi puoluetapahtumassa Pescarassa.
Meloni jatkanee pääministerinä
Euroopan parlamentista kerrottiin verkkolehti Politicolle, että jos Meloni aikoo oikeasti ottaa parlamenttipaikan vastaan, hänen on luovuttava pääministeripostistaan. Mikä taasen on äärimmäisen epätodennäköistä.
Meloni aikoo siis mitä luultavimmin käyttää henkilökohtaista suosiotaan parantaakseen puolueensa mahdollisuuksia EU-vaaleissa. Samoin ovat toimineet aiemmin ex-pääministerit Silvio Berlusconi sekä Matteo Renzi.
Euroopan konservatiivien johtoon
Mediassa uumoillaan Melonin itse asiassa tavoittelevan keskeistä asemaa Euroopan konservatiivien johdossa. Tämä tapahtuisi mitä todennäköisimmin vahvistamalla Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmän (ECR) asemia Euroopan parlamentissa.
Eurovaaleissa on ehdolla tällä kertaa myös nykyinen ulkoministeri, Forza Italian Antonio Tajani. Mepiksi aikoo myös galluppien kakkosijaa pitävän Demokraattisen puolueen johtaja Elly Schlein.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Elly Schlein Euroopan konservatiivit ja reformistit EU-vaalit 2024 Italian pääministeri konservatiivit Giorgia Meloni kansallismieliset Euroopan unioni Silvio Berlusconi Antonio Tajani Euroopan parlamentti Matteo Renzi ECR EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Junnila: Kaikki äänestämään eurovaaleissa – ”Liian kauan olemme katselleet sivusta, kun joku muu päättää meidän puolestamme”
Purra: Edessä sukupolven tärkeimmät EU-vaalit – ”Todellinen mahdollisuus murtaa EU-parlamentin vasemmistoliberaali ylivalta”
Ruotsidemokraattien kärkiteema EU-vaaleissa on maahanmuutto: ”Minun Eurooppani rakentaa muureja”
Koponen: Pakkausjäteasetus on järjettömän kallis ja turha Suomessa – “Juuri tällaisia älyvapaita Suomen edun vastaisia asetuksia pitää osata vastustaa”
PS-Nuorison puheenjohtaja: EU:n itsetuhoinen ilmastopolitiikka ajaa teollisuuden muualle
Purra: Suomen on korkea aika karistaa EU-mallioppilaan rippeet pois
Neuvotteluvoitto – Orbanin Fidesz-puolue ECR:n ulkopuolelle ja silti ryhmä nousee nyt EU-parlamentin 3. suurimmaksi
Viikon suosituimmat
”Kuka laittoi disinformaation liikkeelle vesihuollon yksityistämisestä?”, kysyy Purra – aiemmin mitään pidäkkeitä ei ollut, nykyinen hallitus ESTÄÄ määräysvallan lipumisen yksityisille
Puhdistuksesta huolimatta pylväiden saumoihin imeytynyttä väriainetta nousee koko ajan pintaan – Purra: “Voi teitä aktivistit Elokapinassa”
Eduskunnan puhdistustyöt jatkuvat edelleen.
Härskiä on: Vihreät, SDP ja keskusta huutavat vesiasiassa sutta, mutta ovat itse se susi – ajoivat äskettäin Jyväskylän ja Ähtärin vesihuollon yksityistämistä
Hollywoodin woke-kiihko vähitellen laantumassa, uudet tuulet puhaltavat – Kummisetä-trilogian ohjannut Francis Coppola kasasi elokuvatiiminsä omaperäisellä tavalla
Elokuvaohjaaja Francis Ford Coppola pyristelee Hollywoodin woke-kulttuuria vastaan. Kummisetä-trilogiasta tunnettu ohjaajalegenda kertoi tavoitteekseen tehdä elokuvan, jota ei voisi luonnehtia tyypilliseksi woken läpitunkemaksi Hollywood-tekeleeksi. Coppola halusi näyttelijäkaartiinsa cancel-kulttuurin uhriksi joutuneita hahmoja sekä oikealta että vasemmalta. Tällaisia ovat mm. konservatiivisia näkemyksiä esittänyt Jon Voight sekä takavuosien Trump-kriitikko Shia LaBeouf.
Oman turvapaikkapolitiikkansa kaaokseen ajanut Saksa etsii ratkaisumalleja Hollannista ja Pohjoismaista
Saksassa vaaditaan muutosta yhteiskunnallisia jännitteitä synnyttävään hallitsemattomaan maahantuloon ja siirtolaispolitiikkaan. Mallia etsitään nyt myös Hollannista ja Pohjoismaista.
Kamala Harrisin vastaus meni “sanasalaatiksi” – TV-yhtiö julkaisi parannellun version haastattelusta
Kamala Harris oli vaalikampanjansa tiukimmassa haastattelussa "60 minuuttia" -ohjelmassa. Harrisin vastaus Yhdysvaltain ja Israelin suhteita koskien oli niin sekava ja sisällötön, että TV-kanava joutui editoimaan ennakkomainoksiaan uudestaan. Ukrainan mahdolliseen Nato-jäsenyyteen Harris kieltäytyi ottamasta kantaa.
Maahanmuuttajat kärsivät työstressistä – matka kehitysmaasta hyvinvointiyhteiskunnan hoivaan on paljon pitempi kuin maantieteellinen etäisyys
Matka kehittyvästä maasta pohjoismaisen työelämän ja hyvinvointiyhteiskunnan runsaudensarven ääreen voi olla henkisesti paljon pitempi kuin maantieteellinen etäisyys. Seurauksena voi olla jopa ”vähemmistöstressi”. Kansankoti panostaa nyt julkisia varoja valaistakseen kaikkia kansalaisia akuutista ongelmasta.
Jani Mäkelä: Oppositio on valehdellut vesihuoltoasiassa
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä (ps.) moittii oppositiota, jonka vesihuoltoa koskevat väitteet eivät pidä paikkaansa.
Perussuomalaiset: Kehitysyhteistyöhön mullistavia muutoksia – Suomi asettaa tiukat rajat rahaa saaville maille
Kehitysyhteistyötä uudistetaan tällä hallituskaudella. Uusi strategia nojaa vahvasti kahteen keskeiseen ohjenuoraan: yksityinen sektori saa suuremman roolin kehitysavun toteuttajana ja rajalliset panostukset kohdennetaan tarkemmin niihin maihin, jotka aidosti haluavat kasvaa ja vaurastua. Eduskunnassa käsiteltiin tiistaina ensimmäistä kertaa yhdessä Suomen kauppa- ja kehityspolitiikan selontekoa.
Suomen Perustan toiminnanjohtaja: Evan röyhkeydellä ei ole mitään rajaa – hehkuttaa työperäistä maahanmuuttoa, unohtaen jo maassa olevat työttömät ulkomaalaiset
Viime viikolla uutisoitiin siitä, miten maahanmuuttajataustaisten lasten koulumenestys ei tarjoa eväitä yhteiskunnassa toimimiselle ja kuinka leijonanosa Kelan tuista menee maahanmuuttajille. - Tällaiset uutiset eivät elinkeinoelämän lobbareitten menoa haittaa, ja Eva jatkaa taas vaatimuksiaan maahanmuuton lisäämiseksi, kirjoittaa Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos.