MATTI MATIKAINEN
Purra: Suomen on korkea aika karistaa EU-mallioppilaan rippeet pois
– Mikäli perussuomalaisten ECR-ryhmän puolueet saavuttavat kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa vahvan tuloksen, on ensimmäistä kertaa historiassa mahdollista, että parlamentissa haetaan pysyvää enemmistöä ainakin tietyissä asiakysymyksissä keskusta-oikeisto-pohjalta, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaa.
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra arvioi Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan, että kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa aito muutos on mahdollinen.
– Parlamentin työtä ovat viime vuosikymmenet dominoineet federalistiset ryhmät. Tämä on johtanut vaihtoehdottomaan politiikkaan, jossa ei ole otettu huomioon kriittisiä näkemyksiä. Perussuomalaiset on valmis muuttamaan Euroopan suuntaa yhteistyössä isänmaallisten länsimaista sivilisaatiota puolustavien puolueiden kanssa.
– Mikäli perussuomalaisten ECR-ryhmän puolueet saavuttavat kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa vahvan tuloksen, on ensimmäistä kertaa historiassa mahdollista, että parlamentissa haetaan pysyvää enemmistöä ainakin tietyissä asiakysymyksissä keskusta-oikeisto-pohjalta, Purra huomauttaa.
Maataloustuottajien syyllistämiselle stoppi
Suomi on tunnettu kuuliaisena EU:n sääntöjen noudattajana. Purra kuitenkin huomauttaa, että Suomen EU:hun liittymisestä on pian kulunut jo 30 vuotta.
– On korkea aika karistaa viimeisetkin mallioppilaan rippeet pois. Suomi on ollut tiedeperusteisen metsänhoidon kärkimaita jo yli vuosisadan, emmekä tarvitse Brysselin ohjeita siihen, miten tässä maassa harjoitetaan kestävää biotaloutta.
– Maataloutta taas on EU:ssa tarkasteltava yhä enemmän keskeisenä huoltovarmuuskysymyksenä, eikä maataloustuottajia saa syyllistää päästöistä. EU:n vihreän diilin suhteen tarvitaan seuraavalla kaudella säätelytauko. Ilmastonmuutos on globaali ongelma, johon tarvitaan globaaleja ratkaisuja.
Lue Purran kolumni täältä.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- EU-parlamenttivaalit 2024 maataloustuottajat biotalous mallioppilas vihreä diili metsänhoito Maaseudun Tulevaisuus Ilmastonmuutos Riikka Purra ECR Huoltovarmuus Maatalous
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset: EU:n ilmasto- ja ympäristöpolitiikka, joka uhkaa Suomen maatalouden kannattavuutta, on torjuttava
EU-byrokratia rassaa maatalousyrittäjää – ”Pitäisi olla joku tolkku tässäkin”
Junnila: Kaikki äänestämään eurovaaleissa – ”Liian kauan olemme katselleet sivusta, kun joku muu päättää meidän puolestamme”
Maahanmuutto kärjistää ja polarisoi eurovaalikampanjaa Saksassa – tähtäimessä ovat myös lähestyvät osavaltiovaalit
Eurovaaliehdokas Vilhelm Junnila EU:n ilmastopolitiikasta: ”Meidän on huolehdittava logistisesta kilpailukyvystämme”
Valtiovarainministeri Purra: Tarvitsemme yksityisiä investointeja tukevan kilpailullisen toimintaympäristön – ”EU:n pitää olla yrityksille houkutteleva investointikohde”
Perussuomalaisten Koskela: Ilmastopolitiikan merkittävin ongelma on hiilivuoto Kiinaan
Viikon suosituimmat
”Kuka laittoi disinformaation liikkeelle vesihuollon yksityistämisestä?”, kysyy Purra – aiemmin mitään pidäkkeitä ei ollut, nykyinen hallitus ESTÄÄ määräysvallan lipumisen yksityisille
Härskiä on: Vihreät, SDP ja keskusta huutavat vesiasiassa sutta, mutta ovat itse se susi – ajoivat äskettäin Jyväskylän ja Ähtärin vesihuollon yksityistämistä
Puhdistuksesta huolimatta pylväiden saumoihin imeytynyttä väriainetta nousee koko ajan pintaan – Purra: “Voi teitä aktivistit Elokapinassa”
Eduskunnan puhdistustyöt jatkuvat edelleen.
Yksijalkaisesta nigerialaisesta merirosvosta tulee uustanskalainen – kotoutumissuunnitelma on jo valmiina
Tanskalaisen fregatin merirosvouksen vastainen operaatio päättyi siihen, että tulitaistelussa jalkansa menettänyt nigerialainen merirosvo tuotiin Tanskaan hoitoon. Lucky-niminen merirosvo on nyt saanut myönteisen turvapaikkapäätöksen ja hänelle on laadittu kotoutumissuunnitelma. Hänen ei tarvitse enää palata Afrikkaan, jossa elämä yksijalkaisena olisi hyvin raskasta.
Hollywoodin woke-kiihko vähitellen laantumassa, uudet tuulet puhaltavat – Kummisetä-trilogian ohjannut Francis Coppola kasasi elokuvatiiminsä omaperäisellä tavalla
Elokuvaohjaaja Francis Ford Coppola pyristelee Hollywoodin woke-kulttuuria vastaan. Kummisetä-trilogiasta tunnettu ohjaajalegenda kertoi tavoitteekseen tehdä elokuvan, jota ei voisi luonnehtia tyypilliseksi woken läpitunkemaksi Hollywood-tekeleeksi. Coppola halusi näyttelijäkaartiinsa cancel-kulttuurin uhriksi joutuneita hahmoja sekä oikealta että vasemmalta. Tällaisia ovat mm. konservatiivisia näkemyksiä esittänyt Jon Voight sekä takavuosien Trump-kriitikko Shia LaBeouf.
Kamala Harrisin vastaus meni “sanasalaatiksi” – TV-yhtiö julkaisi parannellun version haastattelusta
Kamala Harris oli vaalikampanjansa tiukimmassa haastattelussa "60 minuuttia" -ohjelmassa. Harrisin vastaus Yhdysvaltain ja Israelin suhteita koskien oli niin sekava ja sisällötön, että TV-kanava joutui editoimaan ennakkomainoksiaan uudestaan. Ukrainan mahdolliseen Nato-jäsenyyteen Harris kieltäytyi ottamasta kantaa.
Oman turvapaikkapolitiikkansa kaaokseen ajanut Saksa etsii ratkaisumalleja Hollannista ja Pohjoismaista
Saksassa vaaditaan muutosta yhteiskunnallisia jännitteitä synnyttävään hallitsemattomaan maahantuloon ja siirtolaispolitiikkaan. Mallia etsitään nyt myös Hollannista ja Pohjoismaista.
Maahanmuuttajat kärsivät työstressistä – matka kehitysmaasta hyvinvointiyhteiskunnan hoivaan on paljon pitempi kuin maantieteellinen etäisyys
Matka kehittyvästä maasta pohjoismaisen työelämän ja hyvinvointiyhteiskunnan runsaudensarven ääreen voi olla henkisesti paljon pitempi kuin maantieteellinen etäisyys. Seurauksena voi olla jopa ”vähemmistöstressi”. Kansankoti panostaa nyt julkisia varoja valaistakseen kaikkia kansalaisia akuutista ongelmasta.
Jani Mäkelä: Oppositio on valehdellut vesihuoltoasiassa
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä (ps.) moittii oppositiota, jonka vesihuoltoa koskevat väitteet eivät pidä paikkaansa.
Perussuomalaiset: Kehitysyhteistyöhön mullistavia muutoksia – Suomi asettaa tiukat rajat rahaa saaville maille
Kehitysyhteistyötä uudistetaan tällä hallituskaudella. Uusi strategia nojaa vahvasti kahteen keskeiseen ohjenuoraan: yksityinen sektori saa suuremman roolin kehitysavun toteuttajana ja rajalliset panostukset kohdennetaan tarkemmin niihin maihin, jotka aidosti haluavat kasvaa ja vaurastua. Eduskunnassa käsiteltiin tiistaina ensimmäistä kertaa yhdessä Suomen kauppa- ja kehityspolitiikan selontekoa.