– Mikäli perussuomalaisten ECR-ryhmän puolueet saavuttavat kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa vahvan tuloksen, on ensimmäistä kertaa historiassa mahdollista, että parlamentissa haetaan pysyvää enemmistöä ainakin tietyissä asiakysymyksissä keskusta-oikeisto-pohjalta, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra arvioi Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan, että kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa aito muutos on mahdollinen.

– Parlamentin työtä ovat viime vuosikymmenet dominoineet federalistiset ryhmät. Tämä on johtanut vaihtoehdottomaan politiikkaan, jossa ei ole otettu huomioon kriittisiä näkemyksiä. Perussuomalaiset on valmis muuttamaan Euroopan suuntaa yhteistyössä isänmaallisten länsimaista sivilisaatiota puolustavien puolueiden kanssa.

– Mikäli perussuomalaisten ECR-ryhmän puolueet saavuttavat kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa vahvan tuloksen, on ensimmäistä kertaa historiassa mahdollista, että parlamentissa haetaan pysyvää enemmistöä ainakin tietyissä asiakysymyksissä keskusta-oikeisto-pohjalta, Purra huomauttaa.

Maataloustuottajien syyllistämiselle stoppi

Suomi on tunnettu kuuliaisena EU:n sääntöjen noudattajana. Purra kuitenkin huomauttaa, että Suomen EU:hun liittymisestä on pian kulunut jo 30 vuotta.

– On korkea aika karistaa viimeisetkin mallioppilaan rippeet pois. Suomi on ollut tiedeperusteisen metsänhoidon kärkimaita jo yli vuosisadan, emmekä tarvitse Brysselin ohjeita siihen, miten tässä maassa harjoitetaan kestävää biotaloutta.

– Maataloutta taas on EU:ssa tarkasteltava yhä enemmän keskeisenä huoltovarmuuskysymyksenä, eikä maataloustuottajia saa syyllistää päästöistä. EU:n vihreän diilin suhteen tarvitaan seuraavalla kaudella säätelytauko. Ilmastonmuutos on globaali ongelma, johon tarvitaan globaaleja ratkaisuja.

Lue Purran kolumni täältä.

Suomen Uutiset