Maailma ja Eurooppa on sotien ja kriisien keskellä. Niistä huolimatta ja niiden seurauksena on yksi asia, joka pysyy. Eurooppa muuttuu laittoman maahantulon ja kulttuurien yhteentörmäysten myötä peruuttamattomasti. Euroopan tulevaisuus nousee väistämättä keskeiseksi teemaksi EU-vaaleissa.

Euroopassa kansalaismielipide kertoo jo useammassa valtiossa siitä, että maanosa on täynnä. Ruotsidemokraatit lähteekin EU-vaaleihin strategialla, joka perustuu siihen, että hallitsemattoman maahanmuuton kuoppaaminen on kansallismielisen politiikan kantava voima.

– Näistä on tulossa vaalit, jossa keskiössä ovat maahanmuutto ja vahvat rajat. Jos ja kun meille tärkeät asiat näkyvät yhä enemmän keskustelussa, tämä voi saada kannattajamme aina vaan suuremmin joukoin liikkeelle, totesi puheenjohtaja Jimmie Åkesson vaalikampanjan tiedotustilaisuudessa.

Tiukka ei taakanjaolle

Ruotsidemokraatit haluaa pitää maahanmuuton kaikille näkyviä haittoja esillä ja vastustaa EU:n valtioiden yli käyvää päätösvaltaa maahanmuuttokysymyksissä. Puolue on nostanut tikunnokkaan erityisesti EU:n hiljattain hyväksymän ja pitkään ruoditun maahanmuutto- ja taakanjakosopimuksen.

Iskulauseekseen vaalikampanjaan ruotsidemokraatit on ottanut toteamuksen ”Minun Eurooppani rakentaa muureja”.

Sloganilla on historiansa. Ex-pääministeri, sosialidemokraatti Stefan Löfven lausahti nimittäin maahanmuuttokriisin vuonna 2015: ”Minun Eurooppani ei rakenna muureja”.

– Lausunnosta on tullut suorastaan klassikko ja sillä on ollut suuria seurauksia maallemme, muistuttaa Åkesson.

SUOMEN UUTISET