

LEHTIKUVA
Ruotsidemokraatit kesäkuun eurovaaleista: ”Jos pienet maat eivät laita kovaa kovaa vasten, EU jyrää meidät”
Ruotsidemokraatit lähtevät kesäkuun EU-parlamenttivaaleihin kotimaan etu edellä. Unionista on voitava erota, jos oma ääni ei kuulu riittävästi. EU:n yhteistä ulkorajaa on puolustettava ja turvapaikanhakijat sijoitettava EU:n ulkopuolelle. ”Meille Ruotsi on aina ykkönen”, vakuuttavat Jimmie Åkesson ja Charlie Weimers Aftonbladetissa.
Viimeisen neljän vuoden aikana Brysselin torvesta on törähtänyt 10 000 erilaista ja eritasoista määräystä, säädöstä tahi ties minkä sorttista paragrafin muutosta.
Samaan aikaan nettomaksajien taakka on kasvanut ja yhteisvelasta on tullut totta EU:n elpymisvälineen myötä.
Seuraavalla parlamenttikaudella kaavaillaan ruotsidemokraattien mukaan yhä uusia kavennuksia kansalliseen itsemääräämisoikeuteen. Tulossa on mahdollisesti uusia EU-maksuja, jopa veroja ja velkaa saatetaan ottaa ranteet kipeinä yhteiseen piikkiin.
EU-jäsenyys pois perustuslaista
Ruotsidemokraatit haluavat ottaa ohjat EU:ssa samoin eväin, kuin vaikkapa maahanmuuttokeskustelussa. Vähemmistöstä tulee tosiasioiden tunnustamisen myötä enemmistö.
– Kaikki neuvottelupöydissä istuneet tietävät, että valmius nousta ja poistua auttaa halutun tuloksen saavuttamisessa. Siksi haluamme poistaa perustuslaista kirjauksen Ruotsin EU-jäsenyydestä, kirjoittavat puheenjohtaja Jimmie Åkesson ja kärkiehdokas Charlie Weimers Aftonbladetin mielipidesivulla.
– Se viestittää siitä, että Ruotsi on viimeisenä keinona valmis eroamaan EU:sta, eikä unionilla ole varaa menettää yhtään nettomaksajaa. Jos pienet maat eivät laita kovaa kovaa vasten, EU jyrää meidät.
EU-päätökset kansanäänestykseen
Ruotsidemokraatit vaativat myös, että jokainen EU:sta tuleva vallansiirron yritys tai uusi maksuvaatimus alistetaan kansanäänestykseen. Tästä pitää saada aikaan päätös Ruotsin valtiopäivillä.
Hallituksen pitää myös viedä EU-tuomioistuimeen yhä useammin tapauksia, joissa EU:n instituutiot ovat tehneet päätöksiä vasten parempaa tietoa tai toimineet vastoin subsidiariteettiperiaatetta (EU päättää ainoastaan asioista, joita ei voi säännellä jäsenmaissa).
Samoin hallituksen pitäisi ottaa selvää sellaisesta EU-lainsäädännöstä, joka voisi keventää ruotsalaisyritysten taakkaa ja auttaa niitä selviämään kansainvälisessä kilpailussa.
Turvapaikanhaku Euroopan ulkopuolelle
– Niin kauan kuin meillä on yhteinen ulkoraja, sitä on puolustettava yhdessä. Mikään raja ei ole vahvempi kuin sen heikoin kohta, kirjoittavat Åkesson ja Weimers.
– Siksi seuraavalla vaalikaudella on jatkettava työtä sen eteen, että fyysiset rajaesteet rahoitettaisiin EU:n budjetista. Kehitysavun ehtona olisivat palautussopimukset ja koko turvapaikkaprosessi pitää siirtää Euroopan ulkopuolisiin vastaanottokeskuksiin.
Ruotsidemokraatit lähtevät EU-parlamenttivaaleihin uuden strategian myötä ja kristallikirkkaana tavoitteena on pitää huolta kotimaan edusta Euroopan unionissa eli ”Meille Ruotsi on aina ykkönen” (Sätta Sverige först).
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- EU:n ulkoraja ero EU:sta Swexit EU-parlamenttivaalit 2024 Charlie Weimers subsidiariteettiperiaate yhteisvelka EU:n elpymisväline turvapaikkaprosessi vallansiirto EU-vaalit palautukset kansallinen itsemääräämisoikeus Euroopan unioni vastaanottokeskus EU-tuomioistuin Jimmie Åkesson Nettomaksaja Ruotsidemokraatit Turvapaikanhakijat pakolaiset Kansanäänestys kehitysapu EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Euroopan unionissa on tehtävä suunnanmuutos – Koskela: Tulonjakounioni ja liittovaltiokehitys vaarantavat Euroopan yhtenäisyyden

Perussuomalaiset nimeää eurovaaliehdokkaita kevään vaaleihin – katso nimet täältä

Koskenkylä: EU on suurien haasteiden edessä – näkymät eivät ole hyvät

Tavio: EU:n budjettia ei pidä kasvattaa, Suomen maksuosuutta ei saa kasvattaa eikä uusia EU-rahoitusvälineitä tarvita

Hakkarainen EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta: ”EU ei voi olla koko maailman syöttökaukalo”

Perussuomalaiset nimesi lisää eurovaaliehdokkaita

PS-Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen kannustaa nuoria äänestämään eurovaaleissa: Kyse on siitä, mihin suuntaan haluamme EU:ta kehittää

Ruotsidemokraattien kärkiteema EU-vaaleissa on maahanmuutto: ”Minun Eurooppani rakentaa muureja”

Ruotsidemokraattien voittoputki katkesi – punavihreä aalto pyyhkäisi yli kansankodin
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.