

PS-Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen kannustaa nuoria äänestämään eurovaaleissa: Kyse on siitä, mihin suuntaan haluamme EU:ta kehittää
Ylen mukaan suomalaisten äänestysinnokkuuden ennustetaan kasvavan tämän vuoden eurovaaleissa, mutta äänestysprosentti tulee silti jäämään alle 50:n. Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Lauri Laitinen (kuvassa) kertoo, miksi juuri nuorten kannattaa äänestää kesäkuun eurovaaleissa.
– Viime kuukausina Euroopan parlamentti on päättänyt muun muassa metsiemme ennallistamisesta ja turvapaikanhakijoiden taakanjaosta, mikä vähentää kansallista liikkumavaraamme ja vaikuttaa suoraan siihen, miten kykenemme ylläpitämään omaa taloutta ja turvallisuutta tulevaisuudessa, terävöittää PS-Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.
Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja avaa videolla ajatuksiaan EU:n ennallistamisesta:
Youtube, 1 min 21 sek.
Laitinen muistuttaa, että Suomen lainsäädännöstä noin 11,8-17,8 % arvioidaan olevan peräisin EU:sta, joten sillä on Suomen kannalta hyvinkin keskeinen merkitys, ketkä istuvat päättävissä pöydissä. EU-tasolla päätetään muun muassa ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta, maahanmuuttopolitiikasta ja maiden välisistä tuista, joilla on suoria taloudellisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia suomalaisiin.
Liittovaltiokehitys on pysäytettävä
Kyse on myös siitä, mihin suuntaan haluamme kehittää Euroopan unionia – kohti ylikansallista liittovaltiota, jossa Suomelta viedään mahdollisuus harjoittaa itsenäistä ulkopolitiikkaa ja se pakotetaan maksamaan entistä suurempia summia muiden hyväksi vai kohti kansallismielistä kauppaliittoa, jossa itsenäiset eurooppalaiset kansallisvaltiot tekevät taloudellista yhteistyötä painamatta ketään alas.
– Tulevalle istuntokaudelle on väläytetty EU:n perussopimusten avaamista uusien laajentumisten mahdollistamiseksi. Todellisuudessa kyse on jäsenmaiden päätäntävallan keskittämisestä EU:lle eri kriisien varjolla. Tämän kehityksen pysäyttämiseksi on elintärkeää saada Euroopan parlamenttiin ja sitä myötä Euroopan komissioon valtasuhteet, jotka suosivat kansalliskonservatiiveja.
– Oma sukupolveni on elänyt koko elämänsä EU-Suomessa, mutta voimme vaikuttaa siihen, kehittyykö EU epädemokraattisempaan ja suomalaisvihamielisempään suuntaan vai saako Suomi viimein osansa EU-jäsenyydestä, päättää Lauri Laitinen.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- äänestysa Eurovaalit 2024 Ennallistaminen äänestysprosentti Lauri Laitinen Perussuomalainen Nuoriso kansallisvaltiot liittovaltiokehitys lainsäädäntö ympäristöpolitiikka Maahanmuuttopolitiikka Taakanjako Turvapaikanhakijat ilmastopolitiikka
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsidemokraatit kesäkuun eurovaaleista: ”Jos pienet maat eivät laita kovaa kovaa vasten, EU jyrää meidät”

Saksassa eurovaaleihin aikoo osallistua ulkomaalais- ja muslimivihasta voimaansa ammentava liitto

Koponen: EU tekee mitä parhaiten osaa – rikkoo Suomessa toimivia järjestelmiä

PS-Nuorison eurovaaliehdokkaat: Kiilusilmäinen ilmastopolitiikka uhkaa Euroopan omavaraisuutta
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.