Ylen mukaan suomalaisten äänestysinnokkuuden ennustetaan kasvavan tämän vuoden eurovaaleissa, mutta äänestysprosentti tulee silti jäämään alle 50:n. Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Lauri Laitinen (kuvassa) kertoo, miksi juuri nuorten kannattaa äänestää kesäkuun eurovaaleissa.

– Viime kuukausina Euroopan parlamentti on päättänyt muun muassa metsiemme ennallistamisesta ja turvapaikanhakijoiden taakanjaosta, mikä vähentää kansallista liikkumavaraamme ja vaikuttaa suoraan siihen, miten kykenemme ylläpitämään omaa taloutta ja turvallisuutta tulevaisuudessa, terävöittää PS-Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.

Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja avaa videolla ajatuksiaan EU:n ennallistamisesta:

Youtube, 1 min 21 sek.

Laitinen muistuttaa, että Suomen lainsäädännöstä noin 11,8-17,8 % arvioidaan olevan peräisin EU:sta, joten sillä on Suomen kannalta hyvinkin keskeinen merkitys, ketkä istuvat päättävissä pöydissä. EU-tasolla päätetään muun muassa ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta, maahanmuuttopolitiikasta ja maiden välisistä tuista, joilla on suoria taloudellisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia suomalaisiin.

Liittovaltiokehitys on pysäytettävä

Kyse on myös siitä, mihin suuntaan haluamme kehittää Euroopan unionia – kohti ylikansallista liittovaltiota, jossa Suomelta viedään mahdollisuus harjoittaa itsenäistä ulkopolitiikkaa ja se pakotetaan maksamaan entistä suurempia summia muiden hyväksi vai kohti kansallismielistä kauppaliittoa, jossa itsenäiset eurooppalaiset kansallisvaltiot tekevät taloudellista yhteistyötä painamatta ketään alas.

– Tulevalle istuntokaudelle on väläytetty EU:n perussopimusten avaamista uusien laajentumisten mahdollistamiseksi. Todellisuudessa kyse on jäsenmaiden päätäntävallan keskittämisestä EU:lle eri kriisien varjolla. Tämän kehityksen pysäyttämiseksi on elintärkeää saada Euroopan parlamenttiin ja sitä myötä Euroopan komissioon valtasuhteet, jotka suosivat kansalliskonservatiiveja.

– Oma sukupolveni on elänyt koko elämänsä EU-Suomessa, mutta voimme vaikuttaa siihen, kehittyykö EU epädemokraattisempaan ja suomalaisvihamielisempään suuntaan vai saako Suomi viimein osansa EU-jäsenyydestä, päättää Lauri Laitinen.

Suomen Uutiset