

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
PS-Nuorison eurovaaliehdokkaat: Kiilusilmäinen ilmastopolitiikka uhkaa Euroopan omavaraisuutta
Euroopan parlamentti hyväksyi hiljattain kohutun ennallistamisasetuksen, joka edellyttää jäsenmaita ennallistamaan 20% pinta-alastaan vuoteen 2030 mennessä ja kaikki ekosysteemit vuoteen 2050 mennessä. Tämä tarkoittaa muun muassa maa- ja metsätaloutta varten käytettyjen maiden ennallistamista luonnontilaisiksi. Asetuksesta aiheutuu Suomelle useiden miljardien edestä lisäkustannuksia.
Erityisen huolestuttavaa on, että Länsi-Suomessa merkittävä osa viljelykelpoisesta maasta on turvepohjaisia, jonka ennallistaminen heikentäisi ruoantuotantoa merkittävästi. Perussuomalaisen Nuorison eurovaaliehdokkaat katsovat asetuksen vaarantavan vakavasti Euroopan ruokaomavaraisuuden.
– Kiilusilmäinen ilmastopolitiikka uhkaa ajaa kotimaisen ruoantuotannon niihin maihin, joissa vähät välitetään ympäristöhaitoista. Ennallistamista kannatti punavihreiden lisäksi kokoomus ja rkp, jotka ovat puhuneet 2019 eurovaaliohjelmessaan omavaraisen ruoantuotannon puolesta — puheet ja teot eivät täsmää keskenään, moittii puheenjohtaja Lauri Laitinen.
EU:n päättäjillä pallo hukassa
EU:n on kyettävä joustamaan ilmastotavoitteistaan, mikäli ne vaarantavat Euroopan omavaraisuuden ja lisäävät riippuvuutta Venäjän ja Kiinan kaltaisista maista. Liika idealismi ilmastopolitiikassa on vaaraksi Euroopan turvallisuudelle. Tulevan komission on päätettävä, kumpaa näistä se tulee edistämään. Molempia näistä keskenään ristiriidassa olevista tavoitteista ei voida samaan aikaan toteuttaa kunnianhimoisesti.
– Euroopan unionin päättäjiltä on selvästi pallo hukassa eikä EU:ssa nähtävästi tiedetä, kumpi tulisi laittaa etusijalle: Euroopan turvallisuus, omavaraisuus ja huoltovarmuus vai ilmastoidealismi, joka on sokea muuttuneelle turvallisuustilanteelle. Nykyisen ilmastopolitiikan sijaan EU:n onkin tuettava kaivosteollisuuden lisäämistä Euroopasta omavaraisuuden edistämiseksi, toteaa hallituksen jäsen Nanna Väätäinen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Teuvo Hakkaraisen työ Suomen metsien puolustamiseksi Brysselin sosialisoimisyrityksiä vastaan jatkuu – ”Metsät ovat kansallisomaisuuttamme”

Ennallistaminen etenee: Euroopan parlamentin sekava kanta valmistui – ”Vihreä hulluus ei näköjään osoita laantumisen merkkejä”

Tavio: EU:n budjettia ei pidä kasvattaa, Suomen maksuosuutta ei saa kasvattaa eikä uusia EU-rahoitusvälineitä tarvita

Europarlamentin asialistalla meppien määrän lisääminen ja ylikansalliset vaalilistat – Hakkarainen: Vastustimme ehdotusta Suomen edun vastaisena

Perussuomalaiset nimeää eurovaaliehdokkaita kevään vaaleihin – katso nimet täältä

Suomen on syytä kääntää ruuan tuonti ruuan vienniksi

Suomi äänestää ennallistamisasetusta vastaan – Jani Mäkelä: Ainoa oikea ratkaisu

Perussuomalaiset nimesi lisää eurovaaliehdokkaita

Yle kehysti Suomen ja Unkarin ”pahiksiksi” otsikossaan – somen käyttäjät antoivat Ylelle yhteisöhuomautuksen
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.