Tänään europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa keskusteltiin jälleen kerran maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta. Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen huomautti puheenvuorossaan, ettei turvapaikkahakemusten käsittelyn siirtäminen EU:n ulkopuolelle poista uhkaa satojen miljoonien ihmisten siirtolaisvyörystä Eurooppaan.

Europarlamentissa käydyn ajankohtaiskeskustelun aiheena oli turvapaikkahakemusten käsittelyn siirtäminen EU:n ulkopuolelle ja palautussopimusten täytäntöönpanon asettaminen kolmansille maille myönnettävän rahoituksen ehdoksi.

Kulkurilaumojen vastaanottaminen lopettava

Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen (ps./ECR) käytti puheenvuoron, jonka aluksi hän totesi turvapaikkahakemusten käsittelyn siirtämisen EU:n ulkopuolelle olevan yksi askel eteenpäin siirtolaisvirtojen rajoittamiseksi. Hän kuitenkin jatkoi, ettei se poista uhkaa kymmenien tai satojen miljoonien ihmisten vyörymisestä Eurooppaan:

– Ainoa ratkaisu on lopettaa kerta kaikkiaan kulkurilaumojen vastaanotto ja elättäminen. Tähän löytyy kyllä keinot. Yksinkertaisesti rajat kiinni. Eurooppa ja EU eivät voi olla koko maailman syöttökaukalo.

Kunkin kansakunnan itse ratkaistava ongelmansa

Mikäli hakemusten käsittely todella saataisiin siirrettyä EU:n rajojen ulkopuolelle, mikä taho vastaisi kustannuksista?

– Jos hakemusten käsittely siirretään esimerkiksi Libyaan, miksi EU:n tulisi rahoittaa tämäkin? Libyan tulee itsensä huolehtia, ettei kansainvaellusta saavu sen alueelle. On mentävä juurisyihin eli lähtömaiden asemaan. Kunkin kansakunnan on itse ratkaistava ongelmansa, Hakkarainen totesi puheenvuoronsa lopuksi.

Suomen Uutiset